Europarlamentarul Cioloș își deschide cabinet la Brașov

Dacian Cioloș, președintele PLUS și al grupului Renew Europe din Parlamentul European, își deschide la Brașov vineri, 7 februarie, primul birou local de europarlamentar.
Cu această ocazie eurodeputatul Alianței USR PLUS va fi prezent de la ora 10.00 la sediul din strada Republicii nr. 31 (et 1) pentru o întâlnire cu jurnaliștii.
Vă invităm să participați la conferința de presă, în cadrul căreia veți putea afla informații despre activitatea biroului local din Brașov și detalii cu privire la activitatea fostului prim-ministru al Guvernului României, Dacian Cioloș, în Parlamentul European.
Acest prim birou al europarlamentarul Dacian Cioloș va fi locul unde oamenii pot discuta despre comunitatea lor, despre viitor și pot adresa întrebări referitoare la soluțiile pe care Parlamentul European le are pentru problemele zonei în care trăiesc. De asemenea, va fi locul în care cetățenii Brașovului pot propune proiecte pentru transformarea Uniunii Europene în contextul deschiderii Conferinței pentru Viitorul Europei.
„Cetățenii cred în Europa, dar vor și o reformă rapidă prin care să ieșim din viziunea strâmtă a instituțiilor, a birocrației europene. Uniunea Europeană trebuie să vină cu soluții concrete, practice, eficiente pentru beneficiul cetățenilor, răspunzând marilor provocări cu care se confruntă azi Europa, de la schimbările climatice la crearea de noi locuri de muncă, la respectarea statului de drept și a valorilor europene, de la tranziția spre era digitală la migrație și lupta împotriva dezinformării. Conferința pentru viitorul Europei va deschide ușile Uniunii Europene pentru cetățenii care pot veni cu propuneri de îmbunătățire a modului în care funcționează UE. Prin biroul local de la Brașov eu deschid o asemenea poartă pentru comunitatea din centrul României”, spune Dacian Cioloș.
Pentru discursul integral despre Conferința pentru Viitorul Europei, vezi aici: https://www.facebook.com/dacianciolos/videos/2482295441893495/

Consultare cu cetățenii
Începând cu ora 14:00, va avea loc consultarea organizată de deputatul european Dacian Cioloș cu reprezentanții mediului de afaceri, asociațiilor profesionale, grupurilor de specialiști și ai organizațiilor societății civile. Vor fi discutate acțiunile din primele luni de mandat pentru europarlamentarii USR PLUS, oportunitățile deschise pentru România prin Pactul Ecologic European – asigurarea calității vieții și dezvoltare durabilă, tranziția către energie curată, conservarea biodiversității și protecția mediului, turism și agroturism dar și agenda digitală.
„Pactul Ecologic propus de Comisia Europeană ne avantajează, însă trebuie să ne pregătim. Vom fi în măsură să facem față schimbărilor doar dacă vom putea fi suficient de organizați, vom putea acționa coordonat și coerent, atât cei din mediul privat cât și cei din administrație și mediul politic. Vom fi puternici dacă vom avea ceva de spus pentru a contribui la modelarea acestor transformări, dacă vom fi la masa discuțiilor. Un lucru este limpede pentru mine: dacă vrem să influențăm deciziile ce vor fi luate la nivel european în acest an și în anii care vin, va trebui să avem un plan de priorități naționale, cu obiective și ținte clare, fundamentat pe o evaluare realistă a impactului pe care aceste transformări le vor avea în condițiile specifice din România. Pactul Ecologic nu este un concept teoretic. Va trebui să ne transformăm economia, să folosim aceste oportunități pentru a crea noi locuri de muncă, pentru a aduce bunăstare. Va fi important să venim cu idei si propuneri concrete pe care să le introducem în proiectele legislative ce vor fi discutate în perioada următoare la nivel european, cu impact și aplicabilitate directă în România”, a declarat Dacian Cioloș la prezentarea Pactului Ecologic in PE.
Pentru discursul integral, vezi aici: https://www.facebook.com/RenewEurope/videos/2743950942314737/
Vezi și: https://www.g4media.ro/op-ed-conectarea-romaniei-la-prioritatile-uniunii-europene-ce-urmeaza.html?fbclid=IwAR3Z_yPGoRvI3uyRpzbP1E7QD9U08v3n7MMZ9ih_ab45IALoNbZpkLZ8dyc

Persoană de contact: Anca-Raluca Majaru, Consilier, Cabinetul Deputatului European Dacian Cioloș T: +40 746 203 524
M: anca.majaru@gmail.com / anca.majaru@la.europarl.europa.eu
Așteptăm cu interes confirmarea participării dumneavoastră. Vă mulțumim.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: