Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: România a făcut un pas înainte, prin candidatura pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa consideră că România a avut o candidatură bine argumentată pentru a găzdui Agenția Europeană a Medicamentului, iar experiența de acum îndreptățește acțiuni similare în viitor. ”Este o declarație curajoasă de intenție, iar pasul următor poate fi și mai bun pentru România”. De asemenea, Răzvan Popa critică abordările politicienilor români care, în loc să susțină candidatura României, au acționat de la bun început pentru subminarea publică a acesteia.

”Candidatura României a fost bine pregătită, a fost un pas înainte – apreciabil prin asumarea unui astfel de gest și este păcat că eforturile certe care s-au făcut în această perioadă nu au fost răsplătite. Din nou, țin să subliniez că este regretabil că evaluarea s-a făcut mai ales politic, și că aspectul tehnic a contat mai puțin. Pentru că, dacă s-ar fi intrat în detaliile tehnice, s-ar fi văzut că Guvernul român și-a făcut bine treaba. Oricum, asumarea acestei candidaturi este un gest de normalitate pentru o țară ca România, și nu trebuie să ne oprim aici.

Mai grav însă decât orice evaluare, fie ea și discutabilă, este că politicieni români, inclusiv europarlamentari români asociați grupului PPE, au subminat constant prin pozițiile lor publice candidatura țării noastre. Iar acum se mai și bucură public de răul propriei țări. Tranzacționarea interesului național pentru interese politice mărunte și dorință de afirmare în presă arată o totală lipsă de caracter. O atitudine responsabilă ar fi fost aceea de raliere a tuturor pentru susținerea unei candidaturi de care ar fi beneficiat România, nu un partid anume.

Am încredere că această experiență va contribui la creșterea șanselor ca România să aibă succes în demersurile viitoare, pentru găzduirea sediului unei agenții europene” afirmă Răzvan Popa, europarlamentar PSD.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: