”Ești precaut sau ești prost!”. Statul lui Iohannis a eșuat!

Ce a spus Klaus Iohannis după incendiul de la Colectiv și ce a făcut concret în 6 ani pentru sistemul sanitar

În urmă cu ceva timp, președintele Klaus Iohannis se arăta preocupat de pandemia de COVID-19, fiind celebră replica ”Ești precaut sau ești prost!”. Dar, atunci era campanie electorală, avea nevoie ca PNL să scoată un scor bun la alegeri, astfel că era ”PRECAUT”. A trecut timpul, iar în urmă cu câteva zile, la început de val 4 de COVID-19, la congresul PNL a participat și președintele Iohannis, dar cel ”PROST”. Pentru că s-a prezentat într-un puhoi de lume fără mască, fără să-i pese că incidența în București sărise de 4.00.

Ieri, din păcate, s-a produs o altă tragedie în spital, un alt incendiu, alți morți, dar, cu același președinte de 8 ani. Un președinte care s-a implicat în campania electorală pentru PNL, un președinte care a GIRAT noul guvern Orban, noul guvern Cîțu, tocmai fiind nemulțumit de guvernele PSD din trecut. Cum aceștia nu au făcut mare lucru în sistemul sanitar, președintele a declarat în repetate rânduri că trebuie o guvernare PNL care să scoată România la suprafață. Numai că, în aproape 2 ani, guvernele care s-au perindat la Palatul Victoria au făcut mai mult joc de glezne, campanie electorală internă pentru partidele lor și nimic concret pentru sistemul de sănătate. Astfel că numai în ultimul an au avut loc 14 incendii în spitalele din România. De ce? Pentru că acest guvern este depășit, la fel ca și președintele țării, care ar trebui să vegheze la toate aceste lucruri. Au avut parte de incendii, dar nu au luat măsuri la celelalte spitale.

La fel s-a întâmplat și cu paturile ATI. Se știa de valul 4, dar atât PNL cât și USR s-au ocupat de alegerile interne de partid, de contrele dintre ei. Aceasta e România lui Iohannis, o Românie eșuată, cu un președinte eșuat căruia i se aplică perfect chiar citatul său ” Esti precaut sau ești prost!”.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: