Este machiajul rău pentru ochii noștri? Sfaturi de la Retina OPTIC!

Retina Optic

Oamenii au folosit machiaj pentru a-și spori caracteristicile lor unice, naturale de mii de ani.

De-a lungul mileniilor, prioritatea cu aceste produse de frumusețe nu a fost întotdeauna sănătatea, care ar putea avea legătură cu cantitatea tulburătoare de pulberi pe baza de plumb din istoria machiajului. Nu trebuie să iti faceți griji cu privire la plumb în fardul tău de ochi în prezent, dar asta nu înseamnă că tot machiajul modern este bun pentru tine – sau pentru ochii tăi.

Machiajul și ochii noștri

Unele dintre cele mai periculoase cosmetice pentru ochii noștri sunt cele de contur (machiajul care se aplica mai degrabă pe marginea pleoapelor decât în ​​afara genelor), genele false sau extensiile genelor și lentile de contact colorate . Toate acestea cresc șansa noastră de a dezvolta o infecție oculară, deoarece bacteriile se pot acumula pe ele și se pot transfera în ochi. Si rimelul reprezinta un pericol, deoarece bagheta de rimel este contaminată încă de la prima utilizare.
Un alt lucru de care trebuie să fii atent este zgârierea. O lovitură accidentală dintr-un creion de ochi sau o baghetă de rimel poate lasa de fapt  zgarieturi  pe cornee . Machiajul care este subțire, uscat și pulverizat poate intra, de asemenea, în ochi și poate provoca iritații, înroșire și umflături.

Ce puteți face pentru a vă proteja ochii

Deci asta înseamnă că trebuie să renunțăm complet la machiajul ochilor? Desigur că nu! Trebuie doar să fim atenți în jurul ochilor noștri. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține ochii sănătoși în timp ce vreti sa aratati cel mai bine:
  • Luați în considerare datele de expirare ale machiajului dvs., în special rimelul și eyeliner-ul. Machiajul vechi are mult mai multe șanse de a provoca infecție decât machiajul nou, așa că mențineți-l in termenul de valabilitate!
  • Asigurați-vă că utilizați perii curate pentru a aplica machiajul.
  • Evitați plasarea eyeliner-ului in interiorul pleoapei. Chiar dacă aveți o mână stabilă și nu vă loviți niciodată în ochi, machiajul contine o mulțime de materiale străine pe care le puneți imediat lângă filmul lacrimal!
  • Nu împărțiți niciodată machiajul sau aplicatoarele.  Indiferent cât de aproape sunteți cu prietenele dvs., nu vreți ca bacteriile din produsele lor de machiaj să fie în ochii dvs!
  • Cumpărați numai lentile de contact colorate de la optici medicale care necesită o reteta . Aveți nevoie de aceasta prescriptie pentru dimensiunea și forma unică a ochilor, chiar dacă nu purtați lentile de corectie.

Vino la Retina Optic pentru ajutor

Înainte de a vă deplasa în fața oglinzii pentru a vă pune machiaj mâine dimineață, asigurați-vă că rutina de frumusețe nu vine pe posibila cheltuială a sănătății ochilor. Dacă aveți întrebări cu privire la produsele pe care le utilizați, nu ezitați să ni le furnizati la următoarea întâlnire, pentru a va putea sfatui! Și dacă ați suferit umflături, roșeață sau alte simptome de ochi neplăcute, nu mai amanati să veniți să ne vedeți!

Avem cei mai frumosi pacienti!

Adresa noastra: Bld. Saturn Nr.32 (lângă Orange Shop)
Brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: