Eșec! Doar 264 de persoane s-au vaccinat la Biserica Neagră din Brașov

La Maratonul de vaccinare organizat la Biserica Neagră în data de 21.06.2021, au fost imunizate doar 264 de persoane.

Ieri, 21 iunie, în Biserica Neagră, până la orele 19.00, se desfășoară cel de al nouălea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viață!“, inițiat de Primăria Brașov. ,,Liber la biserică!” este un eveniment dedicat enoriașilor și personalului ecumenic, indiferent de cult.

,,Este un eveniment care face parte din maratonul de vaccinare Liber la vaccinare! Liber la viață! și cred că acest mesaj, Liber la biserică!, este binevenit și este totodată potrivit acestei zile. Suntem în a doua zi de Rusalii, este o sărbătoare religioasă, dar totodată o bornă importantă în maratonul nostru. Vreau să le mulțumesc gazdelor noastre de astăzi, Biserica Neagră și domnului prim preot, pentru deschiderea arătată și cred că mesajul de speranță și de credință se potrivește foarte bine prin alăturarea celor două, partea aceasta spirituală și culturală, dată de cadrul în care ne desfășurăm, cât și apelul către responsabilitate și vaccinări. Ne bucurăm că dublăm acest apel la vaccinare cu un maraton de muzică de orgă, una dintre orgile de referință ale României, orga Bisericii Negre. Brașovul a stat de la început undeva în topul orașelor și mă bucur să văd că în campania aceasta, maratonul de vaccinare, stârnește foarte mult interes și vin oameni chiar dacă locuiesc în zona unui centru existent. Suntem optimiști din perspectiva asta și vreau să le mulțumesc tuturor brașovenilor pentru colaborare și pentru faptul că au îmbrățișat în număr mare această campanie”, declara primarul Allen Coliban înainte de eveniment.

Persoanele care s-au vaccinat au avut acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, au oferit, pe tot parcursul zilei, un maraton al muzicii de orgă.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea s-a făcut fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Brașov, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și cu sprijinul Bisericii Negre C.A.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: