Eroii Braşovului – oameni cu valori comune, se reunesc pentru a patra oară în 11 iunie (VIDEO)

A patra ediţie Braşov Heroes – cursa cu obstacole a comunității – va avea loc duminică, 11 iunie, în zona de agrement din Parcul Noua. În acest an, 12 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov strâng fonduri pentru a participa activ la viaţa comunităţii din care fac parte. Obiectivul principal pe care şi-l propune evenimentul este sensibilizarea comunităţii braşovene la persoanele din jurul său, încurajându-i pe braşoveni să ajute, împreună, la clădirea unei comunități sănătoase şi fericite.

 

Organizat de către Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Asociația Floare de Colț, Carpathian MTB Trails și Primăria Municipiului Braşov, evenimentul este unul de strângere de fonduri prin înscrierea la competiție și parcurgerea unui traseu cu obstacole prestabilite, în alergare. La cursă pot participa: un concurent, o echipă formată din 3-5 persoane sau o familie formată din minimum un părinte şi un copil. În momentul înscrierii, participanţii pot alege cauza către care să direcţioneze donaţia lor, în funcţie de povestea cu care se identifică.

 

Traseul se va desfăşura în zona forestieră şi în zona de agrement a lacului Noua, având porţiuni în care concurenţii vor alerga şi porţiuni în care aceştia vor fi nevoiţi să depăşească obstacole de dificultate uşoară/medie. O hartă exactă a traseului și a obstacolelor amplasate pe traseu poate fi găsită pe site-ul oficial Braşov Heroes.

 

Participanţii încă se mai pot înscrie la una dintre cele 3 curse:
a) Cursa scurtă individual și echipe 4 km – 13 obstacole
b) Cursa lungă individual și echipe 8 km – 15 obstacole

 1. c) Cursa familiilor 4 km necronometrată – 13 obstacole

 

În momentul acesta sunt înscriși un număr de aproximativ 500 alergători dintre care 15 echipe, 67 alergători la cursa individuală, 68 de familii.

 

Înscrierea participanţilor se face pe site-ul evenimentului, completând formularul online şi alegând metoda preferată de plată: online pe http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza.php  sau offline la Tipografia, Librăria Libris și Bookcity. În ziua evenimentului nu se vor face înscrieri, dar se vor putea ridica kit-urile de participare.

 

Și anul acesta cei care nu vor să alerge dar vor să susțină o cauză sau un alergător, o pot face printr-o donație pe site-ul evenimentului. 90% din donație merge către cauza înscrisă, ca și 50% din taxa de alergare. Diferența acoperă costurile de organizare și administrative pe perioada desfășurării campaniei Brasov Heroes. Până la acest moment, 2 cauze sunt la jumătatea bugetului necesar, 5 au depășit 25%, iar restul au de 5 se situează la sub 10% din ce planificaseră. Donații se pot face și în ziua evenimentului, dar și până la data de 30 iunie.

 

Cele 12 proiecte înscrise în acest an reprezintă cauze multiple. De la proiecte care vizează educaţia prin artă sau educarea copiilor despre arhitectură, evenimente destinate copiilor cu dizabilităţi fizice sau auditive, crearea de ateliere ocupaţionale pentru persoanele cu dizabilităţi, la tabere pentru copiii din plasament şi tabere pentru cercetaşi, tabere unde copiii şi tinerii cu autism şi alte tulburări asociate să primească tratamentele de care au nevoie, sau evenimente destinate lucrului în familie,  înfrumuseţarea spaţiilor de învăţământ, sau grija faţă de câinii fără stăpân, dar şi aducerea documentarelor la geamurile oamenilor – toate proiectele participante reprezintă tot atâtea motive pentru care să privim cu încredere într-o societate mai sensibilă și implicată.

 

Mai multe detalii despre proiecte finanțate, cauze, competiție şi înscriere se găsesc atât pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a evenimentului – Brasov Heroes.

 

Doritorii pot cunoaște îndeaproape cauzele înscrise în data de 28 mai. Organizăm la Coresi Shopping Resort un eveniment de 3 ore, între 14.00 – 17.00, cu ateliere diverse create de către asociațiile implicate la eveniment: croitorie adhoc, atelier de bune maniere, gimnastică pentru bebeluși, atelier de arhitectură, cursă cu obstacole sportive, vânătoare de comori, mini impro-show,  jocuri cercetășești. La fața locului se fac înscrieri la cursă și se strâng donații care vor merge în bugetul necesar implementării cauzelor.

 

La ediţia de anul trecut a evenimentului au participat 750 de alergători, în timp ce ediţia din 2015 a surprins la start 540 de participanţi, iar prima ediţie, din 2014, a numărat 320 de alergători. În cele trei ediţii, Braşov Heroes a adus împreună peste 1.500 de alergători, 38 de organizaţii locale, peste 500 de donatori, 60 de companii partenere şi peste 200.000 de lei, care au făcut posibilă desfăşurarea proiectelor educaţionale, culturale, sociale sau de mediu. În total, 38 de proiecte venite ca răspuns la nevoile comunității au fost puse în mişcare.

 

Proiectele finanțate în anii anteriori pot fi vizualizate pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-finantate-2014-2015.php și http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-finantate-2016.php

 

Cele 12 organizaţii şi proiectele pe care braşovenii le pot susţine la cea de-a patra ediţie a Braşov Heroes sunt:

 1. Cercetașii României – Centrul Local Ion Soiu CristianLupişorii în primul camp – Organizarea primei tabere (camp) pentru „lupişori”, prima ramură de vârstă în cercetăşie. Aceştia îşi vor demonstra cunoştinţele şi abilităţile de relaţionare cu natura, fiind puşi într-o situaţie de a se cunoaşte pe sine, a participa, a explora, a descoperi şi a ajuta alături de grup.
 2. Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare ProfesionalăUn cadou de neuitat – Tabără socio-educativă de cinci zile pentru copiii din centrele de plasament. În acest timp, copiii vor avea parte de cursuri interactive, jocuri, expediţii, în cadrul unei experienţe de grup unde vor învăţa importanţa încurajării, a înţelegerii, încrederii şi a relaţionării.
 3. Milioane de prieteniSterilizează, nu ucide! – Oferirea de servicii gratuite de sterilizare şi microcipare a câinilor cu stăpân, pe care veniturile mici îi obligă la acţiuni ce aduc suferinţa patrupedelor. Proiectul reprezintă o pledoarie pentru vieţile de lângă noi şi liniştea comunităţii.
 4. De-a arhitecturaDe-a arhitectura în şcoala mea – Atragerea elevilor într-un proiect în care aceştia vor fi puşi în situaţia de a analiza şi documenta spaţii pe care vor să le îmbunătăţească, din interiorul şcolii lor, dar şi de a le transpune în practică. Astfel, elevii vor învăţa importanţa implicării în spaţiul în care convieţuiesc şi a îmbunătăţirii sale continue, ţinându-se departe de clasicul „merge şi-aşa”.
 5. AcTceptVârf creativ în educaţie – Organizarea unor ateliere  care urmăresc îmbunătăţirea abilităţilor de exprimare, de comunicare în diferite medii şi situaţii, dedicate elevilor. Elevii vor putea să-şi exploreze emoţiile, să dea glas gândurilor, frâu liber imaginaţiei, vor căpăta stăpânire de sine şi stăpânirea reacţiilor, caracteristici indispensabile unui adult fericit.
 6. ArcadiaMicii tâmplari – Organizarea de ateliere de tâmplărie unde cei mici, alături de familiile lor, să creeze mici căsuţe pentru păsări, ce vor fi amplasate în Braşov, alături de dispozitive pentru hrănirea acestora. Proiectul reprezintă o alternativă sănătoasă şi creativă pentru familii de petrecere a timpului liber împreună, în aceste timpuri de agitaţie continuă.
 7. Rază de speranţăBinele începe cu tine – Susţinerea unui club de vacanţă pentru copiii şi tinerii cu autism şi alte tulburări asociate, care nu-şi permit aceste servicii elaborate. În cadrul clubului, aceştia vor beneficia gratuit de activităţi terapeutice complexe, cu o deosebită importanţă în scopul integrării sociale şi al creşterii calităţii vieţii lor.
 8. Tineri pentru BrașovTrusa de pictat și satul meu – Proiectul are ca scop repararea, desenarea, vopsirea grădiniţelor, a şcolilor, azilelor, orfelinatelor sau chiar a caselor care nu au putut fi îngrijite de proprietarii lor, din zona satelor. Proiectul se doreşte a fi o redescoperire a valorilor şi a strămoşilor, organizatorii convinşi fiind că viaţa frumoasă se trăieşte la sat, unde timpul capătă o valoare aparte.
 9. Darul auzuluiLA FEL…de speciali! – Organizarea unui eveniment-spectacol, ai cărui protagonişti vor fi copiii cu deficienţă de auz. Scopul proiectului este eliminarea barierelor pe care societatea le pune între sine şi copiii „cu deficienţe”, prin manifestarea lor artistică ce vine să le arate braşovenilor că aceşti copii cu deficienţă de auz sunt „la fel de speciali” ca orice alt copil.
 10. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă BraşovŞi eu pot fi campion! – Organizarea unor activităţi şi evenimente sportive destinate copiilor cu dizabilităţi. Proiectul creează ocazia ca elevii implicaţi să-şi dezvolte abilităţi de viaţă, odată cu deprinderile motrice şi sociale, depăşindu-şi limitele personale şi dezvoltându-şi încrederea în sine.
 11. ArtburgDocumentare în cartiere – Program cultural care are scopul de a readuce filmul documentar în atenţia comunităţii, prin proiecţii de film în aer liber, în patru cartiere braşovene. Proiectul contribuie la informarea şi educarea unei comunităţi implicate cultural şi social, în dorinţa de a crea o societate civilă activă şi puternică.
 12. Fundaţia Rafael CodleaCREABIL, calea de la dizabilitate la creativitate – Realizarea atelierelor ocupaţionale şi de producţie, în care persoanele cu dizabilităţi îşi vor dezvolta abilităţile creative, lucrative şi de socializare. Astfel, persoanele cu dizabilităţi vor căpăta încredere în forţele proprii şi vor avea mediul potrivit pentru a trece de la statutul de asistat, la cel de contribuabil.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: