Epilepsy Challenge, cros caritabil în Parcul Sportiv Brașov

Sâmbătă, pe 8 iunie, în Parcul Sportiv Brașov are loc un eveniment sportiv caritabil, o competiție de cros aflată la ediția a 2-a. La Epilepsy Challenge sunt așteptați să alerge toți brașovenii dornici de mișcare. Acțiunea este organizată de Clubul Lions Brașov și Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Înscrieri se fac vineri, la magazinul Auchan din Coresi Shopping Resort (orele 17:30-20), dar și în ziua manifestării, la fața locului (zona dintre patinoar și fântâna arteziană), în intervalul orar 8:30-9:45. Startul se va da la ora 10. Cu mic, cu mare, alergătorii vor parcurge 5 ture de parc.

„În România se estimează un număr aproximativ de 400.000 de persoane care suferă de epilepsie. Din cauza lipsei unor Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG în oraşele mai mici, foarte mulți dintre aceşti oameni fie nu sunt diagnosticați şi tratați, fie depun eforturi mari călătorind sute de kilometri pentru o consultație de aproximativ o oră într-un oraş mai mare.

Astfel, ne propunem să ajutăm aceşti oameni să aibă şansa la un diagnostic rapid şi corect, urmat de un tratament eficient şi monitorizat şi vă provocăm şi pe voi să vă alăturați inițiativei noastre”, afirmă medicul clujean Bogdan Florea.
Acesta a înfiinţat prima reţea de Telemedicină în Epilepsie şi a creat prima Clinică de Podiatrie din România.

Epilepsy Challenge este un cros de 5 km cu caracter participativ, necronometrat, organizat în marile orașe din România: Craiova (2 iunie), Brașov și Târgu Mureș (8 iunie), Sibiu (22 iunie), Alba Iulia (29 iunie), Baia Mare (30 iunie), București (22 septembrie), Cluj Napoca (29 septembrie).

Epilepsy Challenge are trei obiective:

1. Strângerea de fonduri pentru achiziționarea a 4 noi aparate videoEEG, cu care să se dezvolte rețeaua deja existentă de Telemedicină în Epilepsie, dotând Centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în orașele în care acestea nu există;
2. Înființarea unui Centru Național de sprijin psihologic al părinților care află acest diagnostic pentru copilul lor și de sprijin psihologic al adolescenților care află acest diagnostic. Centrul este de tip „call center” online, în care medici și psihologi își oferă expertiză, însă include și o platforma offline de orientare medicală și va reprezenta o sursă de informare sigură și competentă pentru pacienți și aparținătorii acestora;
3. Reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din România.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: