Elevii pasionați de antreprenoriat și tehnologie se pot înscrie la Edison Camp Brașov

București, 26 august 2021 – Cluburile de Antreprenoriat și Tehnologie Edison, dedicate liceenilor, depășesc granițele capitalei și ajung în luna septembrie la Brașov.

Elevii care vor să fie inspirați și provocați de lumea tehnologiei și a antreprenoriatului sunt așteptați să participe la Brașov Tech City Edition – cea de-a doua ediție a taberei urbane Edison Camp, care va avea loc între 3 și 5 septembrie la Brașov.

Roboți, tehnologii creative, astronomie, microscopie și pitch-uri de business, toate se vor regăsi în tabăra urbană Edison și îi vor apropia pe tineri de joburile viitorului. Timp de trei zile, elevii vor avea ocazia să dezvolte proiecte de succes și idei inovatoare, să interacționeze cu influenceri din domeniul tech sau business și să cumoască tineri Edisonieni din toată țara.

Nevoia de digitalizare îi determină tot mai mult pe tineri să se orienteze către domeniul tehnologiei, iar când acesta este îmbinat cu antreprenoriatul, rezultatul este unul spectaculos pentru viitorul lor.

,,Edison Camp este locul de întâlnire a antreprenoriatului cu tehnologia, unde elevii au ocazia să participe la concursuri și să viziteze start-up-uri din domenii relevante. Timp de trei zile, elevii au acces la tehnologii noi, greu de găsit în afara mediilor specializate. Prin aceste cluburi ne dorim să aducem liceenii mai aproape de cele două domenii, antreprenoriat și tehnologie, și nu ne oprim până nu ducem Edison Camp în toate orașele din România, spune Tudor Popescu, coordonatorul Edison Camp.

Tabăra va avea loc în perioada 3-5 septembrie, iar activitățile celor trei zile se vor desfășura de dimineața până seara la Camera de Comerț și Industrie Brașov. În tot acest timp, elevii vor participa la demonstrații cu drone, exerciții de realitate virtuală, vor lua parte la activități de teambuilding și cunoaștere, workshopuri de microscopie și vor putea testa un telescop astronomic cu diametrul de 400 mm.

,,Pentru mine, Edison Urban Camp a fost, în două cuvinte, educație și prietenie, spune unul dintre elevii participanți la ediția trecută, din București.

Înscrierile se pot face printr-un simplu formular, însă doar 50 de norocoși vor fi selectați pentru Edison Camp Brașov.

Edison Camp Tech City Edition este realizat cu sprijinul EA – The Entrepreneurship Academy, Rotary Club Kronstadt, Camera de Comerț și Industrie Brașov prin intermediul președintelui Cosmin Roșia, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Pentalog, ABB Robotics, precum și alți parteneri naționali și locali. Transportul este asigurat de Melania Rent a Car.

 

Despre Edison

Cluburile de Antreprenoriat și Tehnologie Edison reprezintă un proiect al Fundației Grupului EDUCATIVA și este dedicat elevilor de liceu din România. Acesta își propune să abordeze alfabetizarea tehnologică și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor. Edison este dedicat atât elevilor dornici să învețe, să colaboreze și să se pregătească pentru un viitor tehnologic, cât și mentorilor și profesorilor care îmbrățișează această viziune. Obiectivul Edison pe termen mediu (5 ani) îl reprezintă dublarea față de anul 2020 a numărului de absolvenți de liceu care aleg o carieră în antreprenoriat sau tehnologie. Cluburile Edison sunt realizate cu sprijinul EA – The Entrepreneurship Academy.

 

Pentru mai multe informații despre înscrierile în tabără: Tudor Popescu – 0784 211 644

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: