Elevii de la trei licee din Brașov obligați să se mute la alte școli dacă au medii prea mici. Ce spune Ministrul Educației?

Trei licee din municipiul Brașov condiționeaza continuarea studiilor elevilor prin regulamente de ordine interioara, astfel incat acestia sunt obligati sa se transfere la alte licee in cazul in care nu reusesc sa obtina media generala 8,50. Este vorba despre Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, Colegiul Naţional Dr. „Ioan Meşotă” şi Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” . Regulamentele au iscat un adevarat scandal, mai ales in mediul online, pe retelele de socializare. Imediat au aparut cateva asociatii de elevi din tara care au reacționat dur la deciziile celor trei licee, pe care le considera ilegale. Scandalul a ajuns si la urechile Ecaterinei Andronescu, Ministrul Educației.

Era o întelegere între părţi, dar o asemenea prevedere într-un regulament intern nu avea acoperire prin legislaţia cu putere normativă mai mare. Nu era prevăzut în ordinul de ministru, în hotărârea de guvern şi evident nici în legea învăţământului, ca urmare, n-ar fi trebuit să existe”, a declarat Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: