Elevii de la Școlile Gimnaziale Racovița și Turnu Roșu învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Școlile Gimnaziale Racovița și Turnu Roșu, din județul Sibiu, continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

Felicităm școlile din Racovița și Turnu Roșu pentru continuarea programului. Sunt modele pentru celelalte școli din județul lor și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.

””E fenomenal ce văd la copiii noștri de când suntem parte din Digitaliada. Aveam copii care absentau, unii chiar în risc de abandon, iar acum sunt prezenți la școală, vin la ore, vin cu drag. Acesta este cel mai mare câștig pentru școală, pentru noi și pentru comunitate”, declară directorul școlii din Turnu Roșu, Iuliana Floare. „Îmi place foarte mult acest mod de a lucra cu tabletele. Mi se pare că este combinația perfectă. Cu ce îmi spune doamna profesoară de mate, cu ce înțeleg de pe tablete, mi se pare că învăț mult mai ușor decât în anii trecuți”, spune Ștefania, elevă la școala din Turnu Roșu.

„Educația digitală îi face pe elevi să vadă școala ca pe o provocare actuală și mereu în evoluție. Astfel, reușim să îi avem aproape”, afirmă directorul școlii din Racovița, Dorina Ucean.

Cu ediția 4.0 a programului Digitaliada, Fundația Orange adaugă încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea). Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.


Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: