Elevii brașoveni vor fi pregătiți pentru BAC. În ce zile va avea loc pregătirea pentru Informatică

Universitatea Transilvania din Braşov organizează GRATUIT cursuri de pregătire pentru bacalaureat, pentru elevii de liceu.

 

Este deja al cincilea an în care la Universitatea Transilvania se organizează astfel de cursuri de pregătire pentru elevii de liceu. Scopul desfăşurării acestor cursuri este de a-i ajuta pe tineri şi de a le oferi o pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat.

În ultimii ani a fost înregistrată o scădere a numărului celor care au promovat bacalaureatul, iar o bună parte dintre elevi au reclamat volumul mare de învăţare sau subiectele dificile la examen. Tocmai de aceea, cadrele didactice ale facultăţilor de Litere şi de Matematică şi Informatică, prin experienţa lor profesională şi didactică vin în întâmpinarea nevoilor elevilor, cu explicaţii şi exerciţii suplimentare pentru o mai bună şi uşoară înţelegere a materiei pentru bacalaureat.

Programul complet poate fi vizualizat pe site: www.unitbv.ro/pregatirebacalaureat

 

 

Programarea pregătirii pentru BAC la INFORMATICA

Pregătirea se va face în corpul P, strada Iuliu Maniu nr. 50, in sala PIII 2 de la ora 16

Data Subiect Cadru didactic
20 martie Algoritmi elementari/ subprograme Lect. univ. dr. Vlad Monescu
27 martie Vectori și matrici Lect. univ. dr. Ioana Plajer
3 aprilie Șiruri de caractere Asist. univ. Drd. Corina Nănău
10 aprilie Recursivitate Lect. univ. dr. Honorius Gâlmeanu
24 aprilie Rezolvări de probleme cu Divide et Impera Conf. univ. dr. Lucian Sasu
8 mai Principii de backtracking Lect. univ. dr. Vlad Monescu
15 mai Rezolvări de probleme cu Greedy Conf. univ. dr. Silviu Dumitrescu
22 mai Programare dinamică Conf. univ. dr. Adrian Deaconu
29 mai Subiecte de tip I și II Lect. univ. dr. Costel Aldea
12 iunie Subiecte de tip III Lect. univ. dr. Vasilescu Anca

 

La limba şi literatura română se vor organiza 7 cursuri, săptămânal, în fiecare zi de vineri, începând din data de 3 martie 2017, de la ora 16, în corpul T. Va fi o pauză în luna aprilie, iar cursurile se vor relua din luna mai, până în data de 19.05.2017. Cursurile vor fi susţinute de 6 cadre didactice de la Facultatea de Litere, vor avea o durată de două ore şi vor cuprinde materia de bacalaureat, atât pentru elevii de la profil uman, cât şi pentru cei de la profil real.

La matematică se vor organiza 14 cursuri, începând din 2 martie 2017, până în 15 mai 2017, în coprul P. Lecţiile se vor desfăşura în fiecare zi de joi, de la ora 18:00, până la ora 19:30. În total, 14 cadre didactice de la Facultatea de Matematică şi Informatică vor ţine cursurile de pregătire pentru bacalaureat. Ultimele două cursuri sunt dedicate rezolvării variantelor de bacalaureat.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: