Elevii ar putea veni prin rotație la școală din toamnă

Ministerul Educației analizează toate variantele posibile pentru desfășurarea în bune condiții a procesului de învățământ în toamnă, în cazul apariției unui nou val de infectări cu noul virus.

Containere sau corturi în curtea școlii

“Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației.

Elevii vor putea veni prin rotație la școală

“Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care venirea prin rotație a elevilor la școală. Sunt clase suprapopulate, de 30 sau de peste 30 de elevi și, așa cum prevede ordinul ministrului sănătății, trebuie să existe o distanță de 2 metri între elevi în față, în spate, lateral stânga, dreapta. Asta înseamnă că într-o sală de sport ar trebui să intre cel mult 10 elevi”, a spus Monica Anisie la B1.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: