Elevii ar putea studia istoria evreilor și a Holocaustului la școală

Camera Deputaţilor a aprobat o propunere legislativă privind introducerea unei noi discipline şcolare în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional. Noua disciplină va studia istoriei evreilor și a Holocaustului.

Inițiatorul acestui proiect este deputatul Silviu Vexler. Acesta susține că introducerea disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul” în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional, are ca scop dobândirea de cunoștințe și perspective noi despre istoria, cultura și tradițiile comunităților evreiești din România, modul în care această minoritate națională a contribuit la evoluția și modernizarea societății românești de-a lungul timpului, dar și înțelegerea istoriei Holocaustului din România.

„Cultivarea memoriei, învăţarea toleranţei ca exerciţiu de sinceritate şi ca formă de asumare a propriei identităţi nu pot fi desăvârşite fără asumarea trecutului şi fără învăţarea cunoaşterii şi a recunoaşterii. (…) În paralel cu toate măsurile legislative şi instituţionale care au fost adoptate anul trecut, un cadru educaţional prin care tinerii să cunoască şi să înţeleagă ceea ce s-a întâmplat în trecut, ca parte a formării lor ca cetăţeni, are un rol cu totul special şi fundamental. Educaţia şi înţelegerea sunt cele mai bune arme pentru a cultiva democraţia şi libertatea, pentru a contracara intoleranţa şi extremismul”, a declarat iniţiatorul propunerii legislative, deputatul Silviu Vexler potrivit Digi24

 

 

 

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: