Ei sunt eroii nevăzuți în lupta cu virusul COVID-19 (VIDEO)

Nu vor bani în plus, nu stau să comenteze pe facebook, nu se laudă că sunt în prima linie, ci doar își fac treaba. Ei sunt angajații ISU Brașov care transportă toți pacienții confirmați cu virusul COVID-19. Ei sunt eroii noștri.

Pentru mulți, strada Școlii nr 4 este o simplă locație din Brașov. Însă, în această perioadă, este locul de unde pleacă zilnic autospecialele SMURD pentru a prelua pacienți confirmați cu virusul COVID-19. Sunt 2 echipaje care se ocupă de acest lucru, plus încă unul de decontaminare C.B.R.N., care le poate și suplimenta pe cele două. 5 angajați ISU pe schimb sunt disponibili la orice oră să plece în misiune. În total, 47 de oameni asigură permanența prin schimburi.

Precizăm că doar SMURD preia pacienți confirmați cu noul coronavirus. Angajații de la Ambulanță se ocupă mai mult de transferuri între spitale, de transportul persoanelor suspecte.

”Noi transportăm exclusiv persoane confirmate cu COVID-19. Noi ne ocupăm și de decontaminarea autospecialelor, dar și a personalului. Acest lucru îl facem cu o substanță puternică pe care o pulverizăm peste tot. Nu este ușor ce facem, dar este munca noastră”, a spus plt. adj. Călin Cârstea.

Dacă la început au plecat în misiune cu o anumită reținere, teamă firească, dar nu pentru ei, ci pentru familiile lor, acum angajații ISU s-au obișnuit. ”Putem să avem de transportat 2 pacienți pe zi, dar putem să avem și 16. Depinde de zile, de numărul de testări, sunt multe de luat în calcul. Nu ne este frică de ceea ce facem zi de zi. Avem încredere în noi”, a declarat plt. maj. Mihai Serafim.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: