Ei sunt cei pe care i-ați ales! Iohannis a spus în octombrie 2020 că România are 3065 de paturi ATI, Cîțu spune în martie 2021 că sunt doar 1408

Klaus Iohannis în octombrie 2020: ”Avem 3065 de paturi ATI”.  Florin Cîțu în martie 2021: ”Vom ajunge la 1600 de paturi”…

Dragi liberali si useriști, unde au dispărut jumătate din paturile de la ATI?
În octombrie 2020, președintele Klaus Iohannis îi liniștea pe români, afirmând într-o conferință de presă că țara noastră are 3065 de paturi la ATI. Bomba a explodat zilele trecute când premierul Florin Cîțu a anunțat că în prezent sunt doar 1408 paturi ATI. Vorbim de un an de guvernare PNL, iar de câteva luni, de una PNL-USR-UDMR.

Ce au tot declarat în ultimul an guvernanții și președintele Klaus Iohannis?

Că instituțiile statului sunt preocupate de sănătatea românilor și vor lua cele mai bune măsuri, mai ales pentru prevenirea și combaterea coronavirusului. Ce au făcut în acest sens? Nimic! În loc să avem mai multe paturi ATI, avem mai puține decât anul trecut. De asemenea, în ultimul an, zeci de persoane și-au pierdut viața în incendiile izbucnite în spitalele din țară.

În concluzie, politicienii aflați la guvernare au mințit și și-au bătut efectiv joc de români.

Guvernul a elaborat o strategie de creștere a capacității de terapie intensivă la nivel național chiar de la începutul pandemiei.În tot acest timp, Ministerul Sănătății a desfășurat mai multe proiecte de achiziție de ventilatoare, monitoare, paturi și alte echipamente necesare secțiilor de Terapie Intensivă, astfel că, la acest moment, avem, conform rapoartelor din secțiile de ATI, 3.065 de paturi de Terapie Intensivă – pentru toți pacienții, nu doar COVID, deci, în total 3.065 de paturi -, 2.252 de ventilatoare mecanice, 2.756 de monitoare și o serie întreagă de echipamente achiziționate cu diverse surse de finanțare”, declara în octombrie președintele Iohannis.

Au trecut alegerile, a început un an nou, am intrat în primăvară. După câteva luni, când în România cazurile de COVID au crescut, premierul Florin Cîțu iese în conferință de presă și anunță că în România sunt disponibile 1600 de paturi.

Numărul de paturi din ATI a scăzut de la începutul acestui an. Am spus clar că nu vreau să văd acest lucru, dar unii manageri de spitale au decis că trebuie să le reducă. De aceea am decis să creștem la 1.600 numărul de paturi ATI în perioada următoare. Nu lipsesc resursele. Sunt resurse necesare pentru a crește numărul de paturi. Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600. Ieri știu că au avut o întâlnire, încă nu am avut o discuție cu ministrul Sănătății, dar am cerut inspecției să meargă în fiecare spital și să vadă situația reală. Acum sunt 1.408 paturi”, a spus Florin Cîțu în urmă cu câteva zile.

One thought on “Ei sunt cei pe care i-ați ales! Iohannis a spus în octombrie 2020 că România are 3065 de paturi ATI, Cîțu spune în martie 2021 că sunt doar 1408

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: