Ei sunt administratorii de la Compania APA care încasează peste 3400 lei lunar pentru una sau două ședințe ale Consiliului de Administrație

Compania APA Brașov a devenit o vacă de muls pentru politicienii din Brașov. Drept dovadă stau sumele încasate lunar de persoanele aflate în conducere, desemnate de către Consiliul Județean Brașov și Primăria Brașov, acționarii majoritari care, împreună, dețin 84% din societate. Deși Compania a avut în ultimii ani probleme, atât cu inundațiile, orașul având o canalizare proastă, dar și cu furnizarea apei potabile, atunci când brașovenii au avut la robinete mâl în loc de apă, dar au plătit pentru această bătaie de joc, cei din conducere primesc salarii și indemnizații de nababi. Totul cu largul concurs al PNL Brașov, partidul care deține majoritate atât la Consiliul Local, cât și la Consiliul Județean.

Doar ei pot schimba componența când vor, dar pot lua și decizii privind suma încasată de membrii CA sau de manager și de cei din conducerea instituției. În ultimii ani, mai mulți lideri locali au solicitat și la ședințele CJ și la cele CL să fie făcut un audit la Compania APA, iar conducerea să fie schimbată. Inclusiv cei din PNL au declarat la vremea respectivă ca este nevoie de o verificare la această instituție. Anii au trecut, iar liderii PNL nu au făcut nimic, absolut nimic. Acum, deși este criză provocată de noul CORONAVIRUS, membrii din CA-ul Companiei APA încasează în continuare sume frumoase doar pentru că participă la câteva ședințe pe lună. Potrivit declarației de avere a administratorului Daniel Gligoraș, tânărul care ridică în jur de 10.000 de lei lunar și de la Consiliul Județean, mai bagă în buzunar lunar și suma de 3400 lei, indemnizație primită de la Compania APA. În tot acest timp, la privat, mii de brașoveni au fost trimiși acasă pentru că firmele unde lucrau s-au închis.

Precizăm că indemnizațiile sunt nimica toată pe lângă salariile celor din conducere, care au lefuri invidiate până și de parlamentari.

Cine sunt indivizii care trăiesc bine pe spatele brașovenilor? Vezi mai jos lista!

Conducerea administrativă

Administrator,
Președintele Consiliului de Administrație
SAVA Teodor
Administrator
FĂTU Dorin
Administrator
DICU Maria
Administrator
AGAFIȚEI Gabriela
Administrator
GLIGORAȘ Daniel

Conducerea executivă

Director General
Ing. FĂTU Dorin
Director Tehnic
Ing. BĂLAN Ilie
Director Economic
Ec. ing. POPA Teodor
Director Programe Externe
Ing. ȘOPTEREAN Doru
Director Exploatare Municipiu
Ing. SAVA Teodor

Structura acționariatului este:

  • Județul Brașov – 42% din capitalul social;
  • Municipiul Brașov – 42% din capitalul social;
  • Orașul Rupea – 3,4% din capitalul social;
  • Orașul Ghimbav – 3,1% din capitalul social;
  • Comuna Apața – 1,8% din capitalul social;
  • Comuna Hălchiu – 2,7% din capitalul social;
  • Comuna Hărman – 2,8% din capitalul social;
  • Comuna Sânpetru – 2,2% din capitalul social.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: