Educație rutieră în rândul copiilor

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov au organizat și desfășurat în această dimineață, începând cu ora 10:30, activități educativ-preventive adresate copiilor, pentru cresterea gradului de siguranță rutieră.

În lumea celor mici totul devine simplu atunci când regulile sunt învățate prin dialog, prin joc, cu zâmbet, dar și cu responsabilitate.

Poliţiştii brașoveni le-au prezentat celor mici, principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice, semnificaţia indicatoarelor rutiere, precum şi echipamentele obligatorii care trebuie să se regăsească în dotarea bicicletelor şi echipamentul necesar pentru protecţia personală.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, polițiștii brasoveni recomandă celor mai mici participanți la traficul rutier următoarele reguli:

– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, etc.)!

– După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!

– Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor!

– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni! Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

– Acolo unde sunt instalate semafoare, aşteptaţi cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi traversați numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri.

– În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.

ATENŢIE! Dacă se apropie autospeciala de Poliţie, Salvare sau Pompieri, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde la trecerea pentru pietoni!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: