EcoMarathon Moieciu de Sus, editia a IX a. Sportivi de top mondial la linia de Start

Centrul de Ecologie Montana in colaborare cu Primaria Moieciu si Institutia Prefectului Brasov organizeaza in localitatea Moieciu de Sus concursul de Alergare Montana „EcoMarathon Moieciu de Sus”, editia a IX a.

Parcursul traseului este de o frumusete aparte, sus-jos pe muchiile din imprejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergatorilor si sustinatorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural si traditional de la poalele muntilor Bucegi si Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorinta de a face cunoscute aceste locuri si de a incerca sa le conservam si sa le valorificam prin incurajarea ecoturismului si a sportului.

 

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte:
EcoMarathon: concurs destinat alergatorilor desavarsiti si celor care doresc sa-si depaseasca limitele; va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2300m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.
EcoCross: destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curind alergarea si doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursa de 14 kilometri cu o diferenta de nivel de cca +600m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.
EcoKids: Concurs destinat copiilor; in functie de categoria de varsta se vor parcurge diferite distante, cu startul si sosirea in Moieciu de Sus.

 

Exista deja o comunitate tot mai numeroasa a celor pasionati de alergare montana. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor si poate fi practicat la orice varsta, indiferent de conditia sociala sau materiala. Cursele de Maraton atrag tot mai multi participanti in toata lumea, este o lupta cu propriile limite, inseamna pregatire, planificare, autodepasire, prietenie.

Prin intermediul EcoMarathon Moieciu de Sus dorim sa incurajam cat mai multa lume sa practice alergarea si miscarea in aer liber, lucru pe care am reusit din plin sa il realizam la editiile anterioare, numarul participantilor dublandu-se si fiind nevoiti sa limitam numarul maxim al acestora, locurile fiind ocupate deja inca din luna martie.

 

”Pregatiti-va pentru Ecomarathon, veniti in 05 mai sa alergati si sa va bucurati de primavara sau doar sa admirati peisajele extraordinare si sa ii incurajati pe alergatori. Veti descoperi locuri inedite, poteci care traverseaza fanete si paduri, odai si case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pasunilor si crestele inzapezite ale Bucegilor va va da prilejul sa nu simtiti oboseala. Veniti si bucurati-va de natura!”, a fost invitatia adresata de Mihai Orleanu, presedintele Centrului de Ecologie Montana.

 

Inscrierile pentru Cross si Marathon s-au deschis in data de 22 Ianuarie 2018, pe siteul  concursului www.ecomarathon.ro, iar toate locurile au fost integral ocupate. Inscrierile s-au facut in limita locurilor disponibile – 750 Cross si 750 Marathon, si in momentul de fata sunt inscrisi participanti din 24 tari, aproximativ 10% dintre cei care iau parte la concurs fiind alergatori straini. Exista si o lista de asteptare pentru cei care doresc totusi sa alerge, in conditiile in care daca cineva se va retrage vom putea tine cont de urmatoarele inscrieri.

Copiii care doresc sa participe la EcoKids se vor inscrie la fata locului pentru cursa destinata lor, 600 de copii fiind așteptați la start. Startul copiilor de pana in 9 ani va avea loc la 9:15, sambata dimineata, iar cei de 10 ani si mai mari, vor lua startul la ora 16:00, tot in data de 5 mai.

”Institutia Prefectului Judetului Brasov este onorata sa sustina cea de-a IX-a editie a Ecomarathonului organizat de Centrul de Ecologie Montana. Este o manifestare care se circumscrie efortului nostru de sprijinire a sportului de masa si a acelor evenimente care aduc plusvaloare diferitelor zone din judetul Brasov, contribuind nu doar la o mai buna imagine a comunitatilor locale, ci si la dezvoltarea lor durabila si, de asemenea, la educarea tinerei generatii in spiritul protejarii naturii”, declara prefectul Marian Rasaliu   

 

Cei care doresc sa se implice in organizarea evenimentului, sa devina voluntari sau parteneri o pot face prin adresarea unui mesaj pe adresa de e-mail (info@ecomarathon.ro) sau prin accesarea sectiunii dedicata voluntarilor de pe siteul: www.ecomarathon.ro.

Preluarea numarului de concurs si validarea inscrierii se va putea face pe baza unui act de identitate, vineri 04 Mai si sambata dimineata in centru Moieciu de Sus (Casa de Cultura). Fiecare participant va semna o declaratie de responsabilitate.

Puncte de interes de pe traseul maratonului sunt: Satul Moieciu de Sus, Cheile Gradistei, Satul Fundata, peisajele catre masivul Piatra Craiului, Bucegi si Leaota, Valea Popii, Poiana Gutanu, Varful Bisericuta.

Sportivi de top mondial care vor fi prezenti la EcoMarathon, printre care si fosti castigatori ai editiilor precedente: Viorel Palici, Ionut Zinca, Gheorghita Vitalie, dar si sportivi internationali din lotul de alergare montana al Marii Britanii – Gary Priestley, Nick Swinborn, sau sportive din Team Salomon Suedia – Lena Trillelv si Erika Borgstrom.

 

 

PROGRAM

EcoMarathon 2018

 

VINERI 04 Mai 2018:

14:00 – 23:00  Inscriere, validarea inscrierii si preluarea pachetului de concurs (Casa de Cultura) – Cross, Marathon, EcoKids

* Recomandam celor prezenti in zona sa vina sa ridice pachetul de concurs in aceasta zi!

20:00 – Sedinta tehnica (recomandam prezenta participantilor)

SAMBATA 05 Mai 2018:

6:00 – 8:30 – Validare inscrierii si preluarea pachetului de concurs

9:00  START „EcoMarathon” – centru Moieciu de Sus, CROSS si MARATHON

9:15 – 09:45 – Start EcoKids copii cu varsta 3-9 ani, starturi diferite in functie de categoria da varsta

10:30 – 11:00 Flower Ceremony pentru cursa de CROSS

13:00 – 17:30 Pasta party – Centrul de Ecologie Montana

10:00 – 14:00 Inscrieri „EcoKids” concurs destinat copiilor

13:00 – 14:00 Flower Ceremony pentru cursa de Marathon

16:00 – START „EcoKids” centru Moieciu de Sus (Casa de Cultura)

18:00 – Premiere EcoMarathon si Cross centru Moieciu de Sus, Tombola speciala pentru toti participantii

19:00 – 23:00 Petrecere Centrul de Ecologie Montana, foc de tabara

DUMINICA 06 Mai 2018:

  9:00 – 11:00 Cafeaua de dimineata servita la Centrul de Ecologie Montana

11:00 – 15:00 Plimbare in zona pe potecile din jur

 

Programul poate fi modificat iar aceste modificari vor fi anuntate pe siteul evenimentului:www.ecomarathon.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: