Echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov, noua performanta in cadrul Ligii Nationale

Echipa de baschet feminin a județului Brașov, Olimpia CSU Brașov (din cadrul Clubului Sportiv „Țara Bârsei 2011” Brașov), a reușit o nouă performanță în cadrul Ligii Naționale, ocupând locul 3 și câștigând medalia de bronz pentru al doilea sezon consecutiv. De altfel, sezonul competițional 2017-2018 a fost unul bogat în rezultate remarcabile, respectiv:

  • Locul 3 în Liga Națională de Baschet Feminin;
  • Locul 3 în Cupa Europei Centrale;
  • Sferturi de finală în Cupa României;
  • Cea mai bună jucătoare din campionat (eficiență, recuperări, double-double) – Higgins Kristina;
  • Biljana Pesovic a înscris pentru formația noastră peste 1000 de puncte în cele 3 sezoane jucate;
  • Echipa a jucat 35 de meciuri în acest sezon, având un bilanț de 21 de victorii și 14 înfrângeri în toate cele 3 competiții în care a fost angrenată.

Și în acest sezon au fost promovate și au jucat la echipa mare junioare născute în Brașov sau care învață în Brașov: Ana-Maria Pop (15 ani), Denisa Hotcu (16 ani), Daria Rusu (17 ani),  Teodora Chirilă (18 ani), Iulia Brezoi (18 ani).

Componența echipei în sezonul 2017-2028: Biljana Pesovic, Gabriela Irimia, Kristina Higgins, Aliyyah Handford, Amira Al Ash Hab, Alexandra Dumitrache, Ana Radovic, Diana Moraru, Silvana Jez, Ana-Maria Pop, Iulia Brezoi, Teodora Chirilă, Ramona Dănălache, Daria Rusu, Denisa Hotcu.

Antrenori: Dan Calancea, Miruna Crasnic, Nenad Marinkovic.

În anul competițional proaspăt încheiat echipa a beneficiat și de suportul Consiliului Județean Brașov, CS „Țara Bârsei 2011” câștigând în 2017 un proiect de finanțare sportivă în valoare de 65.760,28 lei. Per total, bugetul echipei a fost de 530.000 de lei.

„Salutăm rezultatul deosebit al echipei de baschet Olimpia CSU Brașov, care la finele sezonului a reușit nu doar să rămână în elita baschetului feminin românesc, ci să se menţină, pentru al doilea an consecutiv, pe treapta a treia a podiumului Ligii Naționale. Suntem foarte mândri că Brașovul este un reper important în sportul de performanță, iar aici administrația județeană își aduce contribuția prin alocarea de finanțări nerambursabile pentru proiectele realizate de cluburi și asociații sportive din județ. De amintit este faptul că în acest an am alocat în bugetul județean 1 milion de lei pentru proiectele şi acţiunile sportive pe anul 2018, categoria sporturi olimpice și paralimpice, precum și 300 de mii de lei pentru proiecte din categoria Sportul pentru toți. Perioada de depunere a proiectelor s-a terminat, acum ele fiind în etapa de evaluare, la nivelul Consiliului Județean Brașov”, a spus președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: