Ecaterina Teodoroiu, prima personalitate feminină care apare pe o bancnotă din România

Începând cu data de 1 decembrie 2021 va fi pusă în circulație prima bancnotă pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.

Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Bancnota este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv, potrivit Economica

Pe aversul bancnotei se regăsesc portretul Ecaterinei Teodoroiu, anii între care a trăit (1894-1917), un element floral reprezentând un buchet de brândușe (Crocus flavus), iar pe reversul bancnotei compoziția grafică include: o reprezentare a Victoriei înaripate de pe Medalia Victoriei, o imagine a Mausoleului de la Mărășești, iar în spatele Mausoleului, o floare de crin.

Punerea în circulație a bancnotei de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului. 

 

 

Citește mai mult: Economica.net

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: