E jale la Brașov! La ATI sunt doar 2 paturi libere pentru pacienții COVID. Autoritățile dorm în papuci!

Incidența COVID-19 a ajuns pe județ la 1.28. În Municipiul Brașov numărul cazurilor de COVID-19 a explodat, incidența fiind de 1,77. La Hălchiu a ajuns la 4,11, la Sânpetru 2,97, la Drăguș 2,66, iar la Predeal 2.06. Problema este că deși incidența încă este mică la Brașov, nu mai sunt decât două paturi libere potrivit Prefecturii. Cu alte cuvinte, va fi jale în cazul creșterii incidenței.

Din păcate, acesta este și meritul autorităților locale și județene care nu s-au pregătit deloc pentru o creștere a persoanelor infectate. Deși se confruntă cu această pandemie de aproape 2 ani și au știut că este nevoie de personal medical și de paturi ATI, autoritățile județene nu au mișcat un deget chiar dacă spitalele sunt în subordinea lor.

Liderii politici din Brașov au fost mai preocupați de alegerile interne de partid, așa cum este cazul USR și PNL. În loc să fie organizate concursuri pentru ocuparea posturilor pentru ATI, în loc să fie luate măsuri concrete pentru reducerea numărului persoanelor infectate, autoritățile locale și județene au făcut mai mult invers.

 

”În data de 21 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
În București sunt avizate de DSP 239 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.
La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere la acest moment.
Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, susțin reprezentanții Prefecturii Brașov într-un comunicat de presă.
***
Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
Bihor – 1
Brașov -2
București – 6
Buzău – 1
Constanța- 3
Dolj 1
Hunedoara – 1
Sibiu 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: