După Colectiv a fost demis un guvern, după șapte incendii în spitale de stat, nimeni nu plătește!

Câți oameni trebuie să mai moară pentru ca autoritățile să ia măsuri, să caute persoanele vinovate de producerea incendiilor din ultimele luni din spitalele din România? Menționăm că nu mai puțin de șapte incendii au avut loc în unități spitalicești de stat în ultimele luni: Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Spitalul CFR Cluj Napoca -în noiembrie, Spitalul Județean Târgu Mureș- secția ATI și Spitalul de Psihiatrie Socola, Iași – în decembrie, Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman,  Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Timiș și Spitalul Matei Balș– în ianuarie 2021.

Avem parte de tragedii cu repetiții în spitale subordonate Ministerului Sănătății, dar nimeni nu ia măsuri. După incendiul de acum câțiva ani, din clubul Colectiv, o unitate privată, un întreg guvern a picat. Guvernul PNL a anunțat controale și măsuri drastice în toată țara după incendiul de la Piatra Neamț. Din păcate, am rămas doar cu vorbele și cu morții…nimeni nu își asumă răspunderea, iar vinovații sunt, în continuare, acoperiți. Oare câte persoane trebuie să mai moară?

Acum avem un nou guvern PNL-USR, dar sanatatea tot nu este o prioritate, drept dovada fiind sumele pregatite pentru bugetul pe 2021.
S-au dat milioane de euro la presa pentru promovare, dar pentru spitale guvernul PNL nu a gasit bani…

Aceasta e Romania anului 2021.

Cristi FLOREA

redactor sef

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: