După ce apar informațiile în toată presa, trimite și DSP comunicat…

În urma apariției în mass-media și pe rețelele de socializare a unor articole și postări despre situația de la Substația Codlea a Serviciului de Ambulanță Județean Brașov, facem următoarele precizări:
* În dimineața de 31.03.2020, două asistente de la Substația Codlea a SAJ Brașov, aflându-se în timpul liber, s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, una dintre acestea reclamând simptome respiratorii, iar cealaltă afirmând că a prezentat în zilele anterioare asemenea simptome. Li s-au recoltat probe pentru COVID-19.
* În seara de 31.03.2020, una dintre cele două asistente a fost înștiințată telefonic de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov că atât în cazul său, cât și al colegei sale rezultatele testului COVID-19 sunt pozitive. În acel moment, respectiva angajată a Substației Codlea intrase în tură de aproximativ 45 de minute, fără, însă, a efectua vreo cursă cu mașina de ambulanță. Imediat, a sunat coordonatorul medical din dispeceratul integrat 112 și i-a raportat situația. I s-a interzis plecarea în vreo cursă și s-a dat dispoziție să fie dezinfectată mașina în care se afla, precum și Substația de Ambulanță. Ulterior, această asistentă a fost preluată de un echipaj SMURD echipat corespunzător și dedicat transportului pacienților depistați pozitiv COVID-19 și internată la Spitalul de Boli Infecțioase.
Cealaltă asistentă era la domiciliul său, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD echipat corespunzător și dedicat transportului pacienților depistați pozitiv COVID-19 și internată la Spitalul de Boli Infecțioase.
* A fost începută ancheta epidemiologică în aceste cazuri.
* De asemenea, toți ceilalți angajați ai Substației Codlea, în număr de 8, s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase, fiind internați 2 asistenți și un ambulanțier. Ceilalți sunt în autoizolare la domiciliu.
* La toate intervențiile în care se suspicionează infectarea cu noul coronavirus, echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Brașov sunt echipate corespunzător cu combinezoane, măști de protecție, viziere, manuși și protecție încălțăminte.

Manager general SAJ Brașov
David Levente

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: