Dupa câteva săptămâni…anunță și Primăria Râșnov că ascensorul pe plan înclinat nu funcționează

În  momentul de față, ascensorul pe plan înclinat din Râșnov, care face legătura cu Cetatea Medievală nu este funcțional. Acest lucru se datorează unei defecțiuni la ușile liftului.

”Problemele au început să apară pe data de 22 decembrie 2018. Atunci, angajații S.C. Asaltul Cetății S.R.L., firma care exploatează instalația au constatat că ușile cabinei ascensorului nu se închid corespunzător. Imediat a fost anunțată compania care asigură metenanța liftului. Reprezentanții acesteia au sosit la fața locului și au stabilit că situația a fost creată de defecțiunea unui traductor. Piesa a fost demontată, iar echipa de muncitori a du-so la sediu pentru a o repara. Pe 25 decembrie, aceștia au revenit la Râșnov, au montat piesa la loc, dar după mai multe verificări au constatat că problema nu se rezolvase. În acel moment s-a luat decizia să fie anunțată firma producătoare din Elveția. Totuși fiind perioada sărbătorilor de iarnă, nu s-a putut lua legătura imediat cu elvețienii. Abia pe 31 decembrie, unul dintre reprezentanții companiei elvețiene a răspuns la solicitările venite din partea noastră. În acel moment, echipa de mentenanță a revenit la lift și a încercat, în colaborare cu specialiștii din Elveția ( prin satelit ) să rezolve problema. S-a constatat că încă o piesă este defectă ( de data aceasta este vorba despre un encoder ). Cum piesa nu se produce în România, reprezentanții S.C. Asaltul Cetății S.R.L. au comandat-o direct la firma producătoare, în Elveția. În acest moment se așteaptă livrarea piesei defecte. În momentul în care aceasta va sosi la Râșnov, ascensorul pe plan înclinat va fi imediat pornit.

În contractul dintre firma de mentenanță și S.C. Asaltul Cetății S.R.L. este prevăzut faptul că firma care asigură reparațiile se obligă să remedieze problemele în decurs de 7 zile. În acest context contractul respectiv va fi renegociat astfel încât situația de față să nu se mai repete.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și sperăm ca situația să revină la normal cât mai repede posibil”, au spus reprezentantii Primariei Rasnov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: