Drumurile din Brasov, cele mai “bombardate” din tara. Vezi statistica CNAIR!

Redactorii Transilvania 365 au avut dreptate cand au prezentat, in nenumarate randuri, situatia dezastruoasa a drumurilor din judetul Brasov.  Cea mai recenta statistica CNAIR arata faptul ca judetul nostru este fruntas la drumurile pline de gropi.  Astfel, cele mai mari suprafeţe cu gropi se întâlnesc pe şoselele deservite de Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov (200.000 mp), Iaşi (192.780 mp), Bucureşti (76.290 mp) şi Cluj (55.850 mp). La polul opus, cele mai mici suprafeţe cu gropi sunt la administratorii din Timişoara (17.640 mp), Constanţa (25.030 mp) şi Craiova (51.450 mp).

„În perioada 01 aprilie – 30 iunie, la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcțiile Regionalese va desfăşura  programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece (reparații curente).

Tipurile de lucrări de întreținere curentă cuprind lucrări la partea carosabilă, întreținerea platformei drumului, toaletări și igienizări, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreținerea plantațiilor rutiere, lucrări de întreținere curentă a podurilor, pasajelor, podețelor și tunelurilor, cât și lucrări care vizează siguranța circulației.

Ponderea cea mai mare o vor avea lucrările la partea carosabilă: plombări de gropi, repararea suprafețelor burdușite, badijonări pe suprafețele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminți asfaltice, dar și colmatari crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici.

În anul 2018, pentru programul de reparații și întretinere a autostrăzilor și drumurilor naționale sunt alocați aproximativ 120 milioane lei.

Precizăm că reparațiile periodice care constau în prinicipal în așternerea de covoare bituminoase, vor demara în luna iunie 2018, când se vor finaliza procedurile de achiziții publice aferente.” se arată într-un comunicat al CNAIR.

 

One thought on “Drumurile din Brasov, cele mai “bombardate” din tara. Vezi statistica CNAIR!

  • 18 aprilie 2018 la 10:45
    Permalink

    Am aflat si eu de Pasti 2018pe propria masina.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: