Drogurile fac ravagii la Brașov. Numai la un concert au fost depistați 8 tineri care aveau asupra lor substanțe interzise

Consumul de droguri ia amploare în Brașov. Numai la un concert organizat în municipiu au fost depistați 8 tineri care aveau asupra lor droguri. Ecstasy, MDMA, cannabis, sunt doar câteva din substanțele interzise descoperite la brașoveni. Partea bună este că au fost săltați de polițiști.

Însă, cei 8 au fost prinși doar într-un singur club, oare ce se întâmplă în celelalte? Câți tineri vând droguri sau consumă prin cluburile și barurile din Brașov?

Problema este că mulți dintre consumatori se urcă ”fumați” la volan și pot provoca o tragedie în orice moment. Polițiștii întâlnesc tot mai des astfel de cazuri. Un tânăr care a provocat anul trecut un accident în centrul orașului, era ”fumat” bine și avea și o cantitate de droguri asupra sa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență din Brașov, în anul 2019, la unitatea medicală au fost depistate pozitiv 18 persoane.

În 2018, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov au ajuns 9 copii din cauza drogurilor. Aceștia aveau varste cuprinse între 14 și 17 ani. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, substanțele inhalate de către minori au fost:

1 caz-marihuana, 1 caz-AMP, THC, MET, MDMA și 7 cazuri etnobotanice.

Din păcate, lipsește implicarea autorităților locale în ce privește informarea, prevenirea, etc. Sunt organizate campanii prin școli, dar fără ecou…Poate că ar trebui indentificată o soluție mai atractivă pentru tineri, nu doar veșnicele discuții cu ”așa nu” și câteva pliante sau conferințe la Prefectură.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: