Droguri de risc vândute pe raza județului Brașov. 5 indivizi au fost ”umflați” de procurorii DIICOT

La data de 11.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cursul lunii mai 2021, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, pe raza județului Brașov, mai multe persoane au comercializat droguri de risc (cannabis), provenit din culturi indoor, la prețul de 50 lei/gram.

La data de 11.10.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare, pe raza județului Brașov, în urma cărora au fost ridicate 4 kilograme de cannabis, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, precum și sumele de 18.900 de euro, 9.500 de lei, 200 de dolari și 100 de lire sterline.

De asemenea, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, formată din 33 de plante, precum și instalații utilizate pentru dezvoltarea acesteia.

În cursul zilei de astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: