Drama unui copil din Brașov. Ar fi fugit dintr-un centru de plasament după tratamentul inuman la care era supus

Un copil minor, preluat în regim de urgență de către Protecția Copilului Brașov si depus într-un orfelinat din Brașov, în urma unei proceduri despre care Avocatul Poporului spune că a fost nelegală, a fugit din centrul de la Rotbav săptămâna trecută. Copilul a venit pe calea ferată până la Feldioara iar de acolo a luat un autobuz până la Brașov. De la Brașov la Râșnov a luat tot un autobuz.” Copilul în vârstă de 11 ani, a fost în plasament familial, în baza unei hotărâri judecătorești definitive, la străbunicul maternal care l-a crescut de la vârsta de 7 luni și până în prezent. După ce străbunicul a informat în scris Protecția Copilului , vineri dimineața, cu privire la faptul că copilul a fugit și s-a refugiat la domiciliul acestuia, acesta se pare că a fost acuzat de privare de libertate în mod nelegal. Astfel, în urma unui mandat de percheziție obținut, Polițiștii s-au deplasat, sâmbătă dimineața, la adresa străbunicului și au ridicat copilul.
Atât bunicul cât și copilul au fost cooperanți! Copilul a fost audiat de către Polițiști, în prezența unui avocat din oficiu și a unor reprezentanți ai Protecției Copilului Brașov. Acesta a declarat că nu dorește să se întorcă în centrul de plasament și că vrea acasă, la bunicul care l-a crescut!
Acesta a mai declarat că a fost victima unor abuzuri fizice la centrul de plasament din Codlea. Copilul susține că a fost bătut de un angajat al centrului! După audiere copilul a fost depus la centrul din Rotbav. Astăzi, în jurul orelor 8.30, bunicul s-a trezit cu copilul acasă! Acesta a fugit, din nou, de la centrul din Rotbav. Am solicitat și noi, cu privire la acest caz, lămuriri din partea Protecției Copilului Brașov încă de vineri. Degeaba…tăcere totală! Or fi ocupați cu concursul pentru postul de director general la Protecția Copilului, concurs programat pentru mâine 18 Aprilie? Nimeni nu comunică nimic.
Tot în ziua de vineri am sesizat Avocatul Poporului și IPJ Brașov cu privire la evenimentele petrecute. Care este interesul superior al copilului în acest caz, având în vedere că copilul nu dorește să fie despărțit de bunicul care l-a crescut? Cine este responsabil, dacă acestui copil i se întâmpla ceva pe drumul parcurs de la Rotbav și până la Râșnov? Cine se face responsabil de traumele create acestui copil? Cine?Cum este posibil să acuzi bunicul care a crescut copilul, că l-a privat de libertate în mod nelegal, în condițiile în care copilul, fugind din centru de plasament, s-a refugiat în casa în care a crescut!? Și astăzi s-a întâmplat la fel! O să -l mai acuze încă o dată!?
Tot în ziua de vineri, bunicul copilului, având în vedere evenimentul petrecut, a solicitat în scris Protecției Copilului Brașov o învoire până la calmarea situației. Copilul fiind speriat de tot ceea ce i s-a întâmplat. O solicitare legală. Ce a făcut Protecția Copilului cu cererea bunicului? Nimic, absolut nimic”, a scris ASUM pe pagina de facebook.
Ar putea fi o imagine cu în aer liber
17
7 distribuiri
Îmi place

Comentează
Distribuie

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: