Dr. Florin Orțan, senator PSD: Autoritățile publice locale transformă spitalele brașovene în focare COVID-19!

În urma declarațiilor oficiale apărute în spațiul public, conform cărora pacienții brașoveni confirmați cu Coronavirus vor fi transferați în spitale din alte județe, senatorul Florin Orțan, reacționează, cerând public reglementarea, cu maximă celeritate și responsabilitate, a situației PERSOANELOR ASIMPTOMATICE VINDECATE, care au trecut prin boală (infecția cu COVID-19) și care au fost demonstrate a fi necontagioase, ţinând cont de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

“Autoritățile publice locale, voit sau nevoit, expun la această oră bolnavii asimptomatici, prin internarea acestora forțată în unități spitalicești, pentru perioade mari de timp, la o situație mult mai gravă. Mai exact, asimptomaticii, prin contactul acestora cu persoanele ce prezintă simptome, pot dezvolta, ulterior, forme mult mai grave, punându-le astfel, viața în pericol. De ce să ținem internate PERSOANELE ASIMPTOMATICE VINDECATE, care au trecut prin boală, care se simt bine și care au posibilitatea de a rămâne acasă, în condiții de izolare, blocând astfel zeci de paturi în județ?
Decizia transferării bolnavilor în alte județe, în condițiile în care nu au fost externate persoanele asimptomatice vindecate, denotă lipsa de empatie a autorităților față de aceștia, ținându-I departe de familii și de ajutorul pe care l-ar putea primi.”

Medicul Orțan trage un semnal de alarmă și cu privire la suprasolicitarea cadrelor medicale, subliniind că în urma acestei situații se pot produce erori în actul medical.

“Unde este empatia autorităților față de medici și asistente? Este evident că o supraîncărcare a spitalelor duce și la extenuarea cadrelor medicale și, de aici, implicit și la erori în tratarea celor care au cu adevărat nevoie de tratament.
De unde această lipsă de etică în rândul autorităților? Până unde se dorește “îngroparea” Brașovului?” declară senatorul Florin Orțan

Acestea sunt întrebări la care brașovenii așteaptă răspunsuri.

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: