Dr Andreea Moldovan: Pentru a nu-i infecta pe cei mai dragi mie, stăm împreună cu mască

Nou semnal de alarmă tras de doctorul Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, în ziua în care în România au fost raportate aproape 9000 de noi infectări cu SARS-CoV-2. Medicul vorbește despre importanța purtării măștii în condițiile în care majoritatea oamenilor se infectează în anturaj cunoscut.
”Un licăr, o luminiță la capătul tunelului: în primul trimestru al anului viitor vor fi disponibile vaccinuri, din partea a trei firme diferite. Pana atunci, preventie, masca, distantare sociala, igiena mâinilor. Nu avem de ales. E mult, e greu, e o aventura sa găsim locuri în spitale pentru cei care au efectiv nevoie. Ajutați-ne sa va putem ajuta!!
Știu ca voi stârni controverse, dar îmi asum: pentru a nu-i infecta pe cei mai dragi mie, stam impreuna cu masca. Ei sa nu îmi dea, eu sa nu dau. Nu e greu deloc. Și gândindu-ne la 2 aspecte (1. Majoritatea oamenilor se infectează în anturaj cunoscut ; 2. Focarele familiale cu 2,3,4,5,6 persoane din familie infectate) acest lucru începe sa se justifice tot mai mult. La fel cu la birou, loc de munca, socializare.” a scris doctorul Andreea Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: