Dr. Andreea Moldovan: Este o scădere ușoară a numărului de cazuri

Într-un interviu acordat pentru wall-street.ro, doctorul Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, vorbește despre o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.  Mai mult decât atât, există acum și locuri libere pentru internare.

”Este o scădere ușoară a numărului de cazuri, scădere pe care o vedem și noi și sperăm să fie efectul conștientizării și responsabilizării populației la măsurile de prevenție.Un lucru practic pe care îl vedem în activitatea de zi cu zi este disponibilitatea locurilor pentru internare, intrând fiecare în gardă cu un număr de paturi disponibile, ceea ce este chiar un lucru mai mult decât îmbucurător și liniștitor pentru medicul de gardă.”, a precizat dr. Moldovan, care completează că spitalul are în momentul de față 3 sau 4 locuri libere.

Medicul Andreea Moldovan trage un semnal de alarmă legat de numeroasele cazuri COVID care apar și la tineri. ”A apărut această relaxare care a condus la aglomerări de populație mai ales în rândul tinerilor. Ca urmare a expunerii mai crescute vedem și un număr mai mare de cazuri la tineri. Cu toate că majoritatea evoluează asimptomatic sau ușor, au fost cazuri care nu au evoluat așa cum ne-am dorit, cu forme medii – severe și cu agravare progresivă.” a menționat directorul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov.

”Cred că nu este prea târziu să întoarcem cursul acestei infecții în România, dar cu condiția respectării unor reguli de bază, simple, care nu costă mult și care nu sunt deloc greu de aplicat” a încheiat pe un ton optimist medicul.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: