Dr Adina Alberts: Nu suntem pregătiți să dăm drumul la școli!

În Franța s-au închis 22 de școli la doar 4 zile de la începerea noului an școlar. Aceasta e știrea care trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți, părinți, copii, bunici! Dar mai ales pentru oficialități.
După cum am repetat în mai multe rânduri, NU, nu suntem pregătiți să dăm drumul la școli. Nu vom fi pregătiți nici la 1 octombrie dacă nu se instituie cea mai importantă măsură și anume testarea în masă a copiilor și a profesorilor! Guvernul nu trebuie să investească în măști pentru copii, ci în teste Ag-Covid19, teste individuale rapide, care nu necesită prelucrare în laboratoare. Iar Legea Carantinării -unică în lume prin restricțiile impuse populației- amendată și modificată urgent.
Aceste teste Ag-Covid19 trebuie puse gratuit la dispoziția medicilor de familie care, după un consult prealabil, ar putea să decidă pe cine testează și pe cine nu. Repet, medicii de familie sunt cei care eliberează certificatul epidemiologic care este obligatoriu pentru orice copil în prima zi de școala! Deci să le oferim acestor medici instrumentele necesare ca să își facă meseria!
*
Guvernul Orban, “speriat” de situația din Franța, a aruncat din nou în spațiul public o “petardă”. Nu-și dorește un debut de an școlar ratat acum în prag de Alegeri Locale, așa că împinge începerea anului școlar la 1 octombrie. Este un calcul pur politic. Din nou sănătatea românilor este neesențială pentru domnul Orban. Este un joc pe care actualul Guvern îl derulează în văzul lumii, un joc din care cetățenii pierd mereu, sănătate, educație, resurse, energie vitală. Iar guvernanții își perpetuează funcțiile și avantajele nemeritate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: