DOVADA. Cum sunt refuzați clienții de către taximetriștii de la gară: ”Nu merg, du-te cu autobuzul!” (VIDEO)

La Brașov, șmecheria și evaziunea fiscală sunt trecute cu vederea de către instituțiile statului. Dacă la București sau în alte orașe din țară, polițiștii împreună cu alți reprezentanți ai instituțiilor de stat au efectuat controale inopinate tot mai des pentru a-i descuraja pe taximetriști să mai refuze sau să țepuiască clienții, la Brașov nimeni nu face nimic. Se verifică din an în Paște sau deloc, drept dovadă fiind și comentariile brașovenilor pe rețelele de socializare.

La o simplă plimbare cu taxiul prin oraș, din 5 șoferi, doar 2 dacă îți oferă bon fiscal. Dacă îndrăznești să ceri, mai că te ia la ceartă șoferul: ” Trebuia să spui la începutul cursei că vrei bon fiscal”, ”Nu știu ce are aparatul ăsta, dar nu pot scoate bonul”, ”Mi s-a stricat aparatul, sunt proaste” , ”Trebuie să plec acasă, am încheiat tura pe azi, nu mai pot să dau bon”, etc. Bineînțeles, înainte să ajungi la aceste discuții trebuie să ai noroc să accepte și cursa. La fel s-a întâmplat și marți seară, când un client s-a urcat într-un taxi de la Gară. După ce a spus unde merge, a venit imediat și răspunsul șoferului de taxi: ” Nu merg, du-te cu autobuzul. Abia am venit aici, este foarte aglomerat”. Cum se cunoaște modul de abordare al taximetriștilor care își fac veacul în zona Gării, clientul a înregistrat toată discuția cu taximetristul pentru a face și o sesizare la autoritățile competente.

Ciudat este și faptul că Primăria Brașov nu intervine și nu retrage licența firmelor care nu respectă legislația în vigoare. În alte orașe din țară, firmele care au abateri rămân fără licență. Deși a ajuns vestit în toată țara pentru jecmăneala din gară, autoritățile locale și naționale nu fac nimic pentru a rezolva problema.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: