DOVADA! Ce a spus USR Brașov despre ”penalii” din PNL cu 3 zile înainte de alegerile locale. Acum vor să facă alianță

Ce au spus liderii USR cu 3 zile înainte de alegerile locale despre ”penalii” din Consiliul Județean Brașov și ce vor să facă.

Pentru că ne place să venim cu argumente în ceea ce susținem, vom prezenta mai jos postarea liderilor USR din data de 24 septembrie 2020.

USR este pe punctul de a bate palma cu PNL la nivel de Brașov pentru o alianță la Consiliul Județean și Consiliul Local. Numai că, dacă se încheie o astfel de alianță, USR va trebui să ofere câteva explicații având în vedere declarațiile din ultimele zile. Cum vor interpreta brașovenii această alianță când USR a spus ceva, iar în următoarele zile va face altceva? Sunt împotriva ”penalilor” sau au făcut doar joc de glezne pentru a păcăli electoratul?

Redăm integral comunicatul USR:

”Alianța USR PLUS Brașov transmite un mesaj public organizației județene PNL Brașov: “Măcar în al treisprezecelea ceas, faceți un gest de onoare și retrageți sprijinul politic candidaților la Consiliul Județean cercetați sau condamnați penal!”

La o simplă căutare în surse publice disponibile online, constatăm că o bună parte dintre candidații de pe lista Partidului Național Liberal pentru Consiliul Județean Brașov au probleme cu legea, fiind fie cercetați, fie condamnați penal.

Alianța USR PLUS consideră că această atitudine a organizației PNL Brașov este o sfidare atât la adresa electoratului, a brașovenilor, cât și la adresa puținelor partide care fac o altfel de politică – o politică a normalității – curată, onestă, în spiritul respectării legii, demonstrând astfel românilor că nu politica este de vină, ci unii politicieni care nu au niciun fel de respect față de cetățenii cărora le cer votul.

Iată mai jos ce fel de candidați propune organizația PNL Brașov pentru funcția de Consilier Județean:

Gabor Adrian – candidat PNL la Consiliul Judeţean Braşov, locul 5 în listă

Cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Dosar 8417/197/2020

http://portal.just.ro/197/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19700000000425184&id_inst=197

 

Liviu Cocoş – candidat PNL la Consiliul Judeţean Braşov, locul 6 în listă

Condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în calitate de consilier local.

În 2011, Liviu Cocoş, în calitate de consilier în Consiliul Local al oraşului Predeal, alături de alţi doisprezece consilieri locali, a atribuit preferenţial locuinţe ANL. Sentinţa a fost menţinută şi de Curtea de Apel Braşov, decizia fiind definitivă.

Ulterior, Liviu Cocoş a devenit primar în 2012, câştigând apoi un al doilea mandat în 2016.

Dosar 2509/197/2014

https://www.jurisprudenta.com/dosare-procese/2016/2509q197q2014-64/

 

Donţu Mihai Aurel – candidat PNL la Consiliul Judeţean Braşov, locul 8 în listă

Condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare, având termen de supraveghere de 3 ani, pentru ucidere din culpă.

Donţu Mihai Aurel a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 60 de ani care traversa Calea Bucureşti pe la o trecere de pietoni.

https://www.mytex.ro/stiri/278-112/540805-exclusiv-brasov-mihai-dontu-a-fost-condamnat-pentru-accidentul-mortal-produs-iarna-trecuta-pe-calea-bucuresti.html

 

Ungureanu Vasile – candidat PNL la Consiliul Judeţean Braşov, locul 12 în listă

Cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

„În contextul campaniei electorale din anul 2012, Căncescu, în calitate de preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 220.000 lei şi 15.000 lei pentru a-i pune pe aceştia pe lista de candidaţi pentru un post de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Braşov”

Dosar 3532/62/2017/a1

http://portal.just.ro/62/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6200000000130825&id_inst=620

 

Crăciun Dragoş Romulus – candidat PNL la Consiliul Judeţean Braşov, locul 16 în listă

Cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de dare de mită în acelaşi dosar cu Ungureanu Vasile.

Dosar 3532/62/2017/a1

http://portal.just.ro/62/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6200000000130825&id_inst=62

 

Pe 27 septembrie, cetățenii au de făcut o alegere importantă: avem, pe de-o parte, vechea clasă politică certată cu legea, coruptă, motivată de interese personale și de grup. Pe de altă parte, avem oameni noi, curați, fără probleme cu legea, fără dosare de corupție, care nu fac parte din grupuri de interese și care sunt motivați de dorința de a face o schimbare în bine în politică și în societatea românească.

Alianța USR PLUS îndeamnă cetățenii din întreg județul Brașov ca pe 27 septembrie să meargă la vot, să voteze informat și responsabil și să spună NU corupților și penalilor, pentru a evita ca județul nostru să fie administrat, pentru următorii 4 ani, de către genul de persoane enumerate mai sus.

Detalii despre candidații Alianței USR PLUS, despre programul și viziunea pe care le propunem pentru județul și municipiul Brașov puteți găsi la următoarele link-uri:

tudorbenga.ro/programul-pentru-brasov/

tudorbenga.ro/echipa-consilieri-judeteni/

colibanprimar.ro/viziunea-mea/

si pe colibanprimar.ro/echipa/

#FarăPenaliInFuncțiiPublice #SchimbămBraşovul #StradăCuStradă #FărăHoțieAjungemDeparte”, se arată în comunicatul care poate fi găsit și la adresa: https://brasov.usr.ro/alianta-usr-plus-mesaj-catre-cetateni-si-pnl-brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: