Două dosare penale pentru dare de mită întocmite de polițiștii brașoveni

Un șofer surprins în timp ce conducea sub influența unor substanțe interzise și un candidat  la examenul pentru obţinerea permisului de conducere au fost prinși în timp ce  încercau să ofere mită pentru a obține beneficii din partea polițiștilor.

Celor două persoane li s-au întocmit dosare penale pentru dare de mită, ca urmare a denunţurilor agentului de la Poliţia Râşnov, respectiv din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Braşov.

Conform unui comunicat transmis vineri de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA):

„În prima situație, un agent de poliție din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov a apelat, în jurul orei 09.30, Linia Call Center anticorupție 0800.806.806 a D.G.A. și a sesizat faptul că, un candidat la examenul pentru obținerea permisului de conducere i-a oferit o sumă de bani drept mită pentru a-l promova la proba practică. Apelul a fost direcționat imediat către S.J.A. Brașov, care a sesizat unitatea de parchet competentă, fiind organizată echipa operativă de prindere în flagrant. La scurt timp, candidatul a fost surprins în timp ce încerca să îl mituiască pe polițistul examinator cu echivalentul în lei a sumei de 100 de euro.

În cauză, procurorul a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu făptuitorul, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Pe seară, în jurul orei 22.00, un alt agent de poliție, de astă dată din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov – Poliția Stațiunii Râșnov – Compartimentul rutier a sesizat D.G.A. –  Serviciul Județean Anticorupție Brașov cu privire la faptul că un cetățean care a fost depistat conducând sub influența unor substanțe interzise, i-a oferit suma de 10.000 de lei mită pentru a nu-i  întocmi dosar penal.

În cel mai scurt timp, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, echipa operativă a S.J.A. Brașov a realizat prinderea în flagrant a autorului faptei.

În acest caz, procurorul a dispus cercetarea inculpatului, în stare de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, urmând ca în cursul acestei zile să se dispută în consecință.”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: