Dosare penale pentru 3 brașoveni care nu au respectat măsurile de izolare/carantină

Amenzi de peste 30.000 de lei pentru brașoveni.

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi, sub autoritatea Instituției Prefectului, au continuat, la data de 27 octombrie 2020,  verificările în ceea ce privește modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă.

 

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Totodată, activitățile de verificare sunt adaptate de către polițiștii brașoveni în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Astfel, polițiștii brașoveni au verificat 155 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au legitimat peste  2200 de persoane, au verificat peste 200 mijloace de transport persoane și aproximativ 300 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 264 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 262 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 27.500 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat peste 2100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit 3 dosare penale, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au legitimat 50 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 52 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, au verificat 51 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 76 de locații, aplicând 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 48 de persoane, au verificat 25 de locații și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 500 lei.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: