Dosar penal pentru un tânăr de 25 ani care conducea fără permis

Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “falsul material în înscrisuri oficiale” și “uzul de fals”.

În fapt, la data de 18 august 2021, în jurul orei 23.10, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui bărbat, care conducea un autoturism pe raza localității Homorod din județul Brașov, acesta nerespectând indicațiile polițiștilor rutieri, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala din dotare, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, autoturismul fiind oprit la scurt timp.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr, în vârstă de 25 ani, iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,39 mg/l alcool pur.

La solicitarea cadrelor de poliție de a prezenta documentele personale și ale autovehiculului condus, tânărul a prezentat un permis de conducere asupra căruia există suspiciunea că ar fi fals.

De asemenea, la verificarea documentelor autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că atât inspecția tehnică periodică, cât și polița obligatorie de tip RCA, sunt expirate.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: