Dosar penal pentru un brașovean care a fentat carantina. Peste 300 de persoane amendate pentru lipsa măștii

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Brașov, au fost continuate acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în mijloacele de transport în comun situate pe raza județului Brașov.

Totodată, activitățile de verificare sunt adaptate de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, scopul acestor acțiuni fiind acela de a preveni și limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Acțiunile sunt organizate și desfășurate de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov.

Astfel, ieri, 26 octombrie 2020, polițiștii brașoveni au verificat 102 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2300 de persoane și au verificat  peste 100 de mijloace de transport persoane, fiind aplicate  270 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de peste 12.700 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat peste 2.300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 50 de persoane și   au verificat 37 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, aplicând 35 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 250 lei. Au fost verificate 40 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/caratină.

 

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au legitimat 34 de persoane, aplicând 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în cuantum de 500 lei. Au fost verificate 34 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/caratină.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: