Doping pe banii brașovenilor. Și echipa de hochei de la Corona este suspectă de dopaj. PNL ar trebui să ofere explicații, liberalii și-au pus toți oamenii în conducerea clubului

Probleme în lanț pentru Clubul Corona Brașov. Scandalul de dopaj s-a extins de la handbal la hochei, fiind suspectă și echipa ”lupilor” că a încălcat regulamentul antidoping. Potrivit lui tolo.ro și jucătorii de la hochei au urmat aceleași proceduri laser ca și handbalistele.

”Medicii știau foarte bine că terapia cu laser intravenos este interzisă de WADA, însă a existat nu doar un interes de recuperarea mai rapidă a sportivilor, ci și unul financiar. Procedura costa 500 de lei pe fiecare sportiv și duceau cât mai mulți, că oricum plătea Consiliul Județean Brașov. O parte din bani se întorceau. Afacerea de dopaj e mai degrabă una de corupție decât una sportivă”, a descris sistemul o sursă familiarizată cu cercetările.

Terapia de la clinica IOMED pretinde că ”e una de regenerare, împotriva oboselii”, însă este intezisă pentru sportivii de performanță. Există contracte și facturi, aflate inclusiv în posesia Consiliului Local Brașov, finanțatorul Corona, pe care apare numele clinicii IOMED Brașov, unde se făcea terapia. Ședința dura mai puțin de o oră, costa 500 de lei și fiecare sportiv făcea între una și 10 ședințe pe lună. ”Volumul conta la bani, așa că au fost atrase tot mai multe secții”, a mărturisit cineva din interiorul clubului. Investigatorii suspectează că o parte din bani reveneau la persoane din club. Ca în toate cazurile de dopaj, se fac cercetări atât pe linie penală, cît și pe cea sportivă. Pentru hochei există o sesizare care se referă la 19 sportivi, dintre care doi minori, iar autoritățile încearcă să o confirme. ”, scrie pe www.tolo.ro

Deși este un scandal mare pe tema dopajului mai ales că vorbim de bani publici, nici George Scripcaru, nici Adrian Veștea nu oferă explicații având în vedere că de câțiva ani buni, clubul a avut la conducere liberali, puși pe funcții de PNL. Cei doi sunt ”bărbați” doar când vor să facă poze cu echipa, când sunt probleme dau bir cu fugiții.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: