Donații de echipamente medicale de 50.000 de euro de la medicii germani

Spitalele brașovene primesc echipamente și consumabile medicale….din donații. Deputatul german Gunther Krichbaum, soția sa, Oana Krichbaum (președinte al Societății Româno-Germane din Pforzheim și consilier local) și o echipă de medici germani și români de la Spitalul Siloah din Pforzheim (Germania) au sosit la Brașov cu o donație de echipamente și consumabile medicale în valoare de 50.000 de euro.  Medicii germani au venit în România pentru a-i ajuta pe medicii brașoveni de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în lupta cu noul coronavirus.

În cadrul discuțiilor oficiale de la sediul Instituției Prefectului, oaspeții germani au subliniat deschiderea pe care au avut-o membrii comunității din Pforzheim, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din zonă pentru a contribui la donația către sistemul sanitar brașovean, ca și disponibilitatea medicilor de la Spitalul Siloah de a veni la Brașov. De altfel, coordonatorul echipei de medici, dr. Thushira Weerawarna, șeful secției de pneumologie de la Spitalul Siloah, a subliniat că această acțiune reprezintă doar începutul unei colaborări cu medicii brașoveni și a avut cuvinte de apreciere față de profesionalismul și dedicația colegilor săi de la Spitalul Clinic Județean de Urgență.
Atât oficialii germani, cât și cei români au evidențiat necesitatea solidarității, cooperării și ajutorării între comunități și națiuni în fața pandemiei de Covid-19, care a schimbat viețile tuturor. „Nu am venit aici pentru a da lecții, ci pentru a ajuta, pentru ca medicii germani să lucreze alături de medicii brașoveni. Așa cum acest virus se răspândește fără a ține cont de granițe, nici solidaritatea nu trebuie să aibă granite”, a punctat parlamentarul Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Budestag.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: