Domnule Veștea, de ce nu ați montat la intrarea în județ inscripții în limba germană, engleză sau chiar ebraică?

Președintele Consiliului Județean Brașov a atacat cu recurs sentința Tribunalului București referitoare la amplasarea unui indicator cu inscripții în limba maghiară la intrarea în județul Brașov. Este vorba despre „Brasso Megye” şi „Brasso Megye Tanacsa Jo Utat Kivan” care au fost montate de Consiliul Județean fără o bază legală. Asociația Civică pentru Demnitate în Europa a depus o acțiune în instanță și au arătat că reprezentanții instituției încalcă legislația în vigoare. La scurt timp a venit și decizia instanței:

”Solutia pe scurt: Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive şi active, ca neîntemeiate. Admite acţiunea. Obligă pârâtul să îndepărteze inscripţiile în limba maghiară „Brasso Megye” şi „Brasso Megye Tanacsa Jo Utat Kivan” amplasate pe indicatorul poartă de intrare in Judeţul Braşov dinspre judeţul Covasna. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecata în suma de 50 lei. Cu drept de recurs in termen de 15 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi 20.03.2019.
Document: Hotarâre  1949/2019  20.03.2019”, se arata pe portalul instanțelor.

Cu alte cuvinte, Tribunalul l-a obligat pe președintele Adrian Veștea să îndepărteze cele două inscripții în limba maghiară. Doar că reprezentanții CJ Brașov nu s-au lăsat impresionați de legislația în vigoare și au atacat cu recurs.

Totuși este de neînțeles decizia președintelui Adrian Veștea. Dacă tot este atât de interesat de minorități, ar trebui să amplaseze plăcuțe scrise și în limba germană, limba engleză sau chiar ebraică având în vedere că în Brașov sunt și germani și evrei, iar engleza este limbă internațională.

De ce să beneficieze de favoruri doar maghiari, de ce nu și evrei, germanii ? Să nu uităm totuși că Brașov este un județ turistic, iar inscripțiile în limba germană sau engleză ar fi de bun augur. Numai ca probabil interesul politic este mult mai important decât cel al comunității. Este cunoscut faptul că PNL se află la conducerea Consiliului Județean și cu sprijinul UDMR care are și un vicepreședinte la instituție. Poate din acest motiv are interes maxim Consiliul Județean pentru acest proces.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: