Domnilor guvernanți, cum puteți vorbi de solidaritate când sunt angajați ai statului care încasează peste 8000 de euro pe lună?

Premierul României, Ludovic Orban, a tot vorbit în ultimele zile despre solidaritate. De asemenea, liberalul a recunoscut că sunt probleme la bugetul de stat, dar nu a vorbit niciodată despre salariile extraordinar de mari încasate de unii angajați ai statului.

Chiar zilele trecute Transilvania365 a publicat declarația de avere a unui profesor universitar care a avut venituri într-un an de aproximativ 100.000 de EURO, o sumă colosală și pentru țările bogate din Europa. La un simplu calcul reiese un câștig undeva la peste 8000 de euro lunar. Ce a făcut acest om pentru România ca să încaseze această sumă imensă pentru un bugetar?

Veniturile realizate de la stat sunt de-a dreptul o sfidare pentru bunul simț, dar și pentru oamenii de rând care nu reușesc să încaseze nici măcar 3000 de lei pe lună, pentru că cei mai mulți dintre angajați sunt plătiți cu minimul pe economie. Cum se poate ca la stat să fie salarii mai mari ca în privat având în vedere și economia României, dar și situația financiară precară a țării? Când vom scăpa de aceste discrepanțe salariale?

Cum este posibil ca un bugetar să ia bani de la 4-5 instituții ale statului în același timp, ajungând la un venit de peste 8000 de euro lunar?

Români, dacă aveți posibilitatea, plecați din țară și stabiliți-vă în state unde oamenii sunt egali în drepturi, iar discrepanța salarială nu este atât de mare. Mergeți în state unde salariile de la privat sunt mai mari ca la stat, pentru că aceasta este logica. Privatul este motorul economiei unui stat. De ce să plătiți taxei și impozite ca să țineți în spate angajați care încasează mii de euro de la stat? De ce să plătiți pensii speciale pentru politicieni și magistrați corupți? 

Vezi DECLARATIA DE AVERE a unui angajat al statului român

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: