Doi minori au fost arestați pentru tentativă de omor în cazul violențelor de la Săcele

Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Braşov aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 22.04.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților minori L.G. și R.V. pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.
La data de 23.04.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a formulat propunerea de arestare preventivă a acestor inculpați pe o perioadă de 30 de zile, propunerea de arestare fiind admisă de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov.
”În fapt s-a reținut că în după amiaza zilei de 19.04.2020, în timp ce se aflau pe str. Rodnei din mun. Săcele, inculpații minori L.G. și R.V. au participat alături de alte persoane la o încăierare, membri grupurilor adverse aruncând unii în alții cu diverse obiecte (pari, pietre, cărămizi, furci), mulţi dintre participanţii la încăierare suferind leziuni traumatice, producându-se tulburarea ordinii și liniștii publice.
În cursul incidentului, inculpatul B.A.V. , care participase la încăierare, a părăsit pentru scurt timp zona de conflict şi a revenit la volanul autoturismului, dirijându-l cu viteză spre un grup format din multe persoane din tabăra adversă. Ca urmare a acestei fapte, membrii acestei tabere, printre care și inculpații minori L.G. și R.V. au aplicat lovituri de o intensitate ridicată în parbrizul autoturismului cu intenția de a-l omorî pe conducătorul auto.
Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Brașov.
Facem precizarea că până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”, a spus purtătorul de cuvânt Vlad Teodorescu, Prim-Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Braşov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: