Doi brașoveni au folosit certificatele verzi ale altor persoane pentru a intra în magazine

Doi bărbați, de 40 și 50 de ani s-au ales cu dosare penale, după ce au folosit certificatele verzi ale altor persoane, pentru a intra în magazine.

 

1.Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 3 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “falsul privind identitatea”.

În fapt, la data de 16 noiembrie 2021, cu ocazia activităților desfășurate pentru verificarea respectării normelor legale în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 40 ani, care se afla în interiorul unei societăți comerciale situată pe raza municipiului Brașov, acesta prezentând forțelor de ordine un certificat verde, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta aparține altei persoane, fiind utilizat fără drept de către bărbatul în cauză.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

2. La data de 16 noiembrie 2021, cu ocazia activităților curente desfășurate în vederea verificării respectării normelor legale în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 4 Poliție au identificat un bărbat, în vârstă de 50 ani, care se afla într-o societate comercială situată pe raza municipiului Brașov și care, la solicitarea forțelor de ordine, a prezentat un certificatul verde, fiind demarate verificări în vederea stabilirii veridicității aspectelor conținute de către documentul în cauză.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că certificatul prezentat polițiștilor nu aparține persoanei în cauză, ci unei alte persoane, acesta fiind utilizat fără drept.

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “falsul privind identitatea”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

Polițiștii brașoveni precizează faptul că infracțiunea de ”falsul privind identitatea” este prevăzută și pedepsită de  art. 327 din Codul Penal, după cum urmează:

 (1) Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau transmisă unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea prin folosirea frauduloasă a unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile sau a unui astfel de act falsificat, pentru a induce sau a menţine în eroare un funcţionar public, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Când prezentarea s-a făcut prin întrebuinţarea identităţii reale a unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

(3) Încredinţarea unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile spre a fi folosit fără drept se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: