Doi brașoveni amendați și carantinați după ce au fentat autoizolarea

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 36 de persoane sunt în carantină și 1.432 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.
Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din 324 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat peste 1.550 de verificări ale persoanelor, precum și la 8 agenți economici, sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

■ Forțele de ordine au identificat 2 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 2.000 de lei și plasate în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia. De asemenea, o persoană a fost plasată în carantină instituționalizată la cererea sa.

■ Jandarmi din Gruparea Mobilă au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: