Doar câteva firme de ”casă” au acces la banii Primăriei Brașov

Este cunoscut faptul că la Brașov au acces la banii municipiului doar firmele de ”casa”. Mai exact, surse din administrația locală, dar nu numai, susțin că firmele care obțin contracte cu municipalitatea ar fi apropiate primarului George Scripcaru. De altfel, inclusiv în presa națională au apărut aceste informații. De asemenea, și dacă te uiti la achizițiile primăriei din ultimii ani, reiese că sunt cam aceleași firme, altele par să nu aibă nicio șansă.

Una dintre firmele abonate la contractele cu Primăria Brașov este Flash Lighting, cea care se ocupă de iluminatul stradal. Cât de sigure sunt străzile noaptea și dacă se simte vreo schimbare față de cum era în trecut, doar brașovenii pot spune. Cert este că spre iluminat s-au pompat bani frumoși în mandatele primarului Scripcaru. Din păcate, Brașov rămâne un oraș unde se produc multe accidente mortale, multe chiar pe trecerile de pietoni, semn ca nici iluminatul, nici semnalizarea nu ajută prea mult…

Într-o altă ordine de idei, Flash Lighting va păpa de la buget în următoarea perioadă suma de 6.825.191,05 de lei, fără TVA, o sumă destul de măricică.

O altă firmă abonată la banii publici este Purline Impex, cea care se ocupă de ani buni de spațiile verzi din Brașov. Se pare că și celebrele ”panseluțe” din giratorii au un traseu destul de ”complicat”, cu trimitere tot la primarul George Scripcaru. Parcul din Noua a fost amanejat tot ce firma respectivă.

Nu trebuie uitate nici Vectra sau Recon, firme care s-au tinut ca scaiul de Primăria Brașov când a fost vorba despre contracte.

Nici măcar banalele evenimente cultural-artistice nu sunt ceea ce par a fi. Contractele obținute s-ar datora tot lui „Zeus”. Apoi, o mână spală pe alta și așa s-a ajuns ca la una din televiziunile locale niciodata să nu apară ceva rău de primarul brașovean.

Deși aflați în această horă a combinațiilor administrative, unii habar nu au că, totuși, cineva acolo ”sus” îi vede, le urmărește pașii. Astfel, mai devreme sau mai târziu vor da cu subsemnatul…la Parchet.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: