Doar 507 cereri depuse pentru ”grădiniță de vară” în Brașov

În baza Art. 11 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28/11.06.2020, precum și în baza Ordinului comun al ministrului sănătății, ministrului educației și cercetării și ministrului muncii și protecției sociale nr. 4518/12.06.2020 pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, începând cu data de 16.06.2020 și până la data de 19 iunie 2020, ora 14.00, părinții care au avut înscriși copiii în grădiniță în anul școlar 2019-2020 și care doresc să beneficieze de servicii de educație și îngrijire în perioada vacanței de vară, au putut depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar de stat.

În urma centralizării cererilor la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, rezultă că au fost depuse 507 cereri pentru grădinițele din municipiul Brașov din totalul celor 675 depuse la nivelul județului, aproximativ jumătate din cererile înregistrate în anii precedenți.

Situația centralizată, pe unități școlare, a fost transmisă autorităților publice locale pentru a decide, prin consultare, asupra listei unităților de învățământ preșcolar de stat care vor organiza activități recreative cu copiii în perioada vacanței de vară.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării a emis un ghid cu Recomandări pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar, în perioada vacanței de vară 2020, ghid transmis tuturor unităților școlare cu nivel preșcolar cu program prelungit.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar care se vor deschide în perioada verii va fi publicată de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

În situația în care vor exista solicitări ulterioare datei de 19.06.2020, acestea se vor depune la unitatea de învățământ preșcolar care organizează activități recreative în perioada vacanței de vară și pentru care optează părintele. Cererile vor fi soluționate în limita locurilor disponibile, de către unitatea primitoare sau de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov, cu respectarea condițiilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: