Dispută pe facebook între președintele Consiliului Județean Brașov și primarul din Făgăraș

Campania electorală s-a încheiat, însă, disputele politice au rămas. Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, susține că în Țara Făgărașului este o situație dificilă din cauza infectărilor cu virusul COVID-19. Acesta a postat pe facebook un mesaj unde își arată nemulțumirea față de cum s-a gestionat problema coronavirusului la Făgăraș. Imediat a venit și replica primarului Gheorghe Sucaciu, care a declarat că nu ar trebui să ofere lecții de sănătate persoana pe care premierul României, Ludovic Orban, l-a dat exemplu negativ în ședința de Guvern televizată pentru modul cum a fost gestionată problema SARS-CoV-2 în județul Brașov.

 

”Situație dificilă pentru Țara Făgărașului în privința infectărilor cu COVID-19! Direcția de Sănătate Publică a anunțat că avem zone cu incidență mare de infecții cu COVID la Cincu, Viștea, Drăguș, Mândra, Șinca Nouă, Victoria. De asemenea, Liceul Radu Negru trece de astăzi la cursuri online timp de 14 zile din cauza acelorași probleme!

Primarul ales al orașului Victoria este pozitiv, primarul municipiului Făgăraș este în izolare, iar riscul ca numărul infectărilor în zonă să crească este foarte mare!
Tuturor celor aflați în situația dificilă de mai sus, le doresc multă sănătate!
Îi asigur pe locuitorii Țării Făgărașului că suntem alături de ei, că am creat condiții ca spitalele din municipiul Brașov aflate în administrarea Consiliului Județean să preia pacienți COVID și non-COVID din această zonă, trimiși de Spitalul Municipal Făgăraș, lucru care, de altfel, s-a întâmplat de la începutul pandemiei. Am construit la Brașov un spital modular, l-am dotat cu aparatură și echipamente moderne, am achiziționat aparate de testare Real Time PCR pentru spitalele brașovene, am continuat investițiile în unitățile sanitare din administrarea Consiliului Județean, am asigurat materialele și substanțele dezinfectante necesare protecției personalului medical, am scris un proiect pe fonduri europene, tot pentru dotarea spitalelor brașovene cu cele de trebuință în această perioadă.
Primesc, însă, mesaje îngrijorătoare de la făgărășeni care se întreabă cum s-a pregătit conducerea Spitalului Municipal Făgăraș, aflat în administrarea Primăriei acestui municipiu, să gestioneze eficient o asemenea situație? Ce s-a făcut cu sumele primite ca donații în perioada de început a pandemiei – sume anunțate de primarul municipiului și de d-na președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului -, ce s-a întâmplat cu contribuțiile primăriilor din zonă pentru același spital și de ce astăzi, după șapte luni de la retragerea Spitalului Municipal din lista spitalelor-suport COVID, oamenii nu se pot trata în spitalul pentru care au contribuit toate comunitățile din Țara Făgărașului?
La începutul pandemiei, autoritățile municipiului Făgăraș au refuzat net să dea dovadă de solidaritate și să sprijine restul județului Brașov în lupta cu noul coronavirus, ba chiar au blamat și acuzat pe nedrept administrația județeană. Acum, restul județului este alături de Țara Făgărașului și de făgărășeni în lupta cu același adversar.
Suntem pregătiți să oferim întregul nostru suport celor bolnavi, pentru a se trata și recupera, pentru a se întoarce sănătoși la familiile lor!
Rămânem aceiași oameni serioși și cu bun simț, în slujba tututor locuitorilor județului nostru. Continuăm!”, a scris pe pagina sa de facebook, Adrian Veștea.
În replică, primarul Gheorghe Sucaciu a reacționat și el cu o postare, tot pe facebook.
”Președintele Consiliului Județean Brașov încearcă să reaprindă scandalul pe care l-a provocat la începutul epidemiei. La fel ca atunci, lupul deghizat în Scufița Roșie apelează la metodele pe care le cunoaște cel mai bine: dezinformarea și manipularea opiniei publice.
Adrian Veștea induce în eroare cetățenii chiar în prima propoziție a declarației pe care a făcut-o aseară: „situație dificilă pentru Țara Făgărașului în privința infectărilor cu COVID-19”. Nu poate fi vorba de o situație dificilă în acest moment, având în vedere că incidența cazurilor înregistrate în ultimele 7 zile, raportată la numărul de locuitori, este de aproximativ 0,6. Mai mult, în comunele pe care le-a menționat dumnealui, majoritatea focarelor înregistrate sunt în familii.
Președintele CJ Brașov acuză din nou că am fost lipsiți de solidaritate, demonstrând că nu a înțeles nimic din ce s-a întâmplat până acum și nu își cunoaște obligațiile. Deciziile pe care mi le-am asumat ca primar s-au dovedit a fi corecte când ministrul Sănătății mi-a dat dreptate și a modificat Ordinul pe care îl semnase.
Este incredibil cum domnul Veștea încercă să ofere lecții de sănătate publică, la doar câteva ore după ce premierul României, Ludovic Orban, l-a dat exemplu negativ în ședința de Guvern televizată.
Da, am apelat la ajutorul colegilor primari pentru dotarea Spitalului Municipal Făgăraș, reușind să ne unim în beneficiul cetățenilor. Mi-am asumat o decizie pe care ar fi putut să o ia președintele Consiliului Județean Brașov la nivelul întregului județ în acele momente grele, în loc să fugă de responsabilitate în timp ce aștepta să se întâmple o minune. Am fost sprijiniți și de comunitate, le mulțumesc tuturor încă o dată. Conducerea Spitalului „Dr. Aurel Tulbure” va prezenta făgărășenilor situația donațiilor și demersurilor făcute, astăzi, printr-un comunicat de presă.
Am intrat în izolare la domiciliu, preventiv, pentru a mă asigura că nu contribui la răspândirea virusului. Spre deosebire de Adrian Veștea, care a ales să ascundă că a avut contact cu o persoană confirmată pozitiv, preferând să meargă în continuare la întâlniri publice.
Dragi făgărășeni, cât timp voi fi primar, Țara Făgărașului nu va fi preșul politicienilor care își văd doar propriul interes”, a argumentat primarul Gheorghe Sucaciu.

One thought on “Dispută pe facebook între președintele Consiliului Județean Brașov și primarul din Făgăraș

  • 10 octombrie 2020 la 11:36
    Permalink

    are dreptate primarul din Fagaras, eu nu stiu cum au putut alege cei din judetul Brasov un idiot, arogant si prost ca Vestea?!.
    o sa vina si ziua platilor, a coruptiei si furturilor pe care le-a facut acest presedinte, va da socoteala, cat mai curand. Si cand era la Rasnov si acuma la Brasov.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: