Discuții la Prefectură pe subiectul ”Laptele si cornul”

Astăzi, la Prefectura Brașov, a avut loc o întâlnire importantă unde s-a discutat despre programul național, care prevede acordarea de produse de panificație și lapte elevilor din unitățile de învățământ de pe raza județului Brașov.

”Am avut o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor decidente în ceea ce privește alimentația copiilor din școli. Încercăm să stabilim pachetul de produse pe care copiii îl vor primi odată cu începerea noului an școlar 2018-2019. Analizăm cât de oportun este să mergem pe produsele de panificație, care au fost și în trecut. În acest sens, am discutat cu doamna inspector școlar general șef, doamna Ariana Bucur, care cunoaște bine acest subiect. Urmează ca până săptămâna viitoare, joi, în urma unui sondaj printre copii și părinți să vedem cu ce produse mergem mai departe, să stabilm exact”, a spus prefectul Marian Rasaliu.

Programul ”Laptele și cornul” a fost inițiat în anul 2002 și se adresează preșcolarilor din grădinițele de stat și private, și elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat și prevede acordarea zilnică de lapte (UHT și pasteurizat) sau produse lactate, în cantități de 200 ml și produse de panificație (cornuri sau batoane și produse derivate) în ambalaje de 80 g/unitate. Din 2009-2010, a început și derularea Programului ”Fructe în școli”. Beneficiarii acestui program sunt, de asemenea, elevii din învățământul primar si gimnazial de stat și privat.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: