Directorul Coronei a dispărut în decembrie și a apărut, senin, după 3 săptămâni de absență. Cum își începe programul?

Directorul Coronei a dispărut în decembrie și a apărut, senin, după 3 săptămâni de absență. Cum își începe programul?

Despre cum dintr-un obscur pub din Marea Britanie, Radu Miclăuș a ajuns director la Brașov, la CSM Corona, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Brașov, pe linie de partid (membru USR) am scris aici. La fel și despre concursurile de ocupare a posturilor din Primăria condusă de Allen ColibanAdriana Miron și trupa de useriști și consilieri personali, precum și din rețeaua de departamente, servicii și întreprinderi publice conectate la aceasta.

E un salt, să recunoaștem, ca în aproape un an, să ajungi director la aceeași instituție pe care declarai sus și tare că trebuie desființată!

Desființarea CSM Corona și transformarea în club de drept privat
Iată ce îi scria personajul din diaspora primarului Allen Coliban și Nicoletei Cîrjan (atunci, consilier de comunicare, mai nou șef la Biroul Relaţii Externe, Turism şi Evenimente în Primărie) în decembrie 2020, în ceea ce numea „Propunere Finanțare Sport Municipiul Brașov”, invocând Tratatul de funcționare al Uniunii Europene (UE).

Relax, nu-i vorba de violarea corespondenței, materialele ne sunt furnizate! Mai sunt și oameni cu capul pe umăr, care s-au săturat de abuzurile și haosul din sistemul administrației publice a Brașovului.

„Sportul de elită se află într-o zona «gri» din punctul de vedere al finanțării prin subvenții de stat, neexistând reguli sau recomandări clare din partea UE. Propunerea mea pentru finanțarea sportului în Municipiul Brașov este descrisă în următoarele rânduri: desființarea CSM Corona Brașov și transformarea acestuia din club de drept public proprietate a Primăriei Brașov, în club de drept privat, independent și autonom, cu respectarea legilor în vigoare din domeniul sportului.

Această măsură va avea ca rezultat egalizarea șanselor între cluburi, angajarea unor manageri competenți și nu numiți politic și nu în ultimul rând o reducere a organigramei clubului unde din puținele informații publice se poate vedea existența a tot felul de referenți și inspectori de specialitate care nu se justifică într-un club.

De exemplu secția de handbal a clubului pe lângă personalul tehnic (antrenori) și medical necesar pregătirii sportivilor (juniori și seniori) mai necesită un maxim de 3 persoane pe partea administrativă. În Romania, sistemul de voluntariat este foarte puțin utilizat, dar când banii publici sunt «la liber» este de așteptat așa ceva”, am reținut din proiectul propus.

Despre fotbal, clar ca lumina zilei: „Neacordarea nici unei subvenții financiare cluburilor de fotbal, cu excepția celor de copii si juniori. Fotbalul este un sport total diferit de celelalte și el trebuie sa se autofinanțeze”.

Câteva precizări și întrebări, pentru transparență și legalitate:

  1. Urmează desființarea clubului Corona, după modelul secției de fotbal, și trecerea (prin ce mod, care ar fi cadrul legislativ și procedura?) în patrimoniul privat al cui? Își mai face și alte secții FC Brașov – Steagu Renaște (fostul Scotch Club al primarului, consoartei și „curlingiștilor”) după modelu FC Barcelona? Wake up, pub-man! Sau acum, că „vulpea” a ajuns acolo unde râvnea sau i-a promis partidul, „strugurii” nu mai sunt acri?
  2. „Manageri competenți și nu numiți politic”. Ha, ha, ha! Ne vom delecta mai jos cu… (in)competentul de la USR. Pardon, de la Corona. Că despre calitățile lui de „postac de partid” am amintit cu altă ocazie.
  3. „Maxim 3 persoane pe partea administrativă”. Serios? Și cum nu ar fi fost suficienți, mai vine și Radu Iliescu, ca și coordonator la secția de handbal?
  4. Voluntariat în instituții publice? Studiați noua Lege a Voluntariatului (2021), plus legislația conexă, regulamentele de organizare și de funcționare și regulamentele instituționale interne. Mai vorbim după.
  5. Cum e cu legalitatea și transparența: unde sunt declarațiile de avere ale personalului contractual de la Corona? Ba chiar și declarațiile de interese, dacă e să fim corecți până la capăt.
  6. Dar cum stă treaba cu finanțarea FC Brașov – Steagu Renaște? Că în 2021 au fost alocați, direct, 4,5 milioane de lei de la bugetul Brașovului, adică de la public la privat. Și mai urmează și alții acum, în 2022. Vedeți finalul articolului.

Continuare pe newsbv.ro

Directorul Coronei a dispărut în decembrie și a apărut, senin, după 3 săptămâni de absență. Cum își începe programul?

Stiri recomandate

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției,…
Minivacanță de 5 zile pentru români. 2 decembrie 2022 este zi liberă

Minivacanță de 5 zile pentru români. 2 decembrie 2022…

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat că, Guvernul a stabilit ca 2 decembrie 2022 să fie declarată zi liberă pentru salariații…
Râșnovul va avea 14 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice

Râșnovul va avea 14 stații de reîncărcare pentru vehiculele…

Amplasarea stațiilor de reîncărcare pentru vehiculele electrice în Stațiunea Turistică de Interes Național Râșnov este din ce în ce mai aproape.…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *